Cestování a obchody 2013

25.12.2013 21:36

Cestování a obchody v prosinci

Až do půlky prosince můžete cestovat celkem hladce. Samozřejmě s výjimkou sněhových kalamit a náledí, které se s postupem měsíce mohou vyskytovat častěji. Překvapení na cestách se možná dočkáte ve středu 11., to mějte raději oči na stopkách! 

Poslední týden před Vánocemi začne přituhovat a slabší povahy propadnou nervozitě. Nenechte se strhnout a nalaďte si na radiu pohodový kanál, ať vás uvede do předvánoční  atmosféry.

Nejnáročnější to bude o svátcích a  Novém roce. Ale to snad na silnicích bude prázdno, takže se můžete jít klouzat. Rybníky raději vynechte a zvolte bezpečné kluziště!

 

Vánoční dárky zakoupené v první půlce prosince jsou ještě pod  relativně dobrými konstelacemi, takže vydrží i potěší, zvláště zamilované dvojice. Elektronika i elektrické spotřebiče však mohou mít zvýšenou poruchovost nebo je půjdete prostě reklamovat. Ještě horší to bude s dárky zakoupenými těsně před Vánocemi. To vybírejte jen drobné maličkosti,  které se dají brzo použít. Nenechte se nalákat ani na povánoční výprodeje, od Vánoc až do půlky ledna kupujte jen věci, u kterých nepředpokládáte dlouhou životnost.

Cestování a obchody v listopadu

Počátek měsíce přeje novým začátkům. Ten sice půjde ztuha a budete muset vynaložit větší množství úsilí, ale úspěch bude stát za to! Ten, kdo vsadí na  jedinou kartu může vyhrát, protože v balíčku se skrývá trumfové eso. Štěstí v podnikání přeje zejména Rakům, na dalších místech pak Štírům a Pannám,  částečně i Rybám.

V první dekádě půjdou ještě některé věci ztuha nebo se může dokonce zdát, že úspěch je v nedohlednu, to se však změní od poloviny listopadu.

Štěstí přeje připraveným, což v tomto měsíci platí dvojnásob. Jedině ten, kdo má věci v pořádku do puntíku,  se nemusí bát, až na jeho dveře zaklepe třeba kontrolor. Šejdíři  budou po zásluze potrestáni,  spravedliví a pracovití oceněni.

Také obchody se ve druhé půlce měsíce značně  zlepší, možná již v rámci vánočních nákupů. Pokud chcete svým blízkým nadělit třeba elektroniku, neodkládejte výběr dárků až na poslední chvíli, ale učiňte tak co nejdříve, nebudete litovat. Dárky zakoupené v prosinci totiž budou trpět výrazně vyšší poruchovostí a mohou obdarovaným často nadělat mnohem více starostí než radosti. V listopadu však vládne spolehlivost a vaše ruka neochvějně sáhne po věcech, které budou trvalé a kvalitní.

První dvě dekády bude až na výjimky tok dopravy hladký a lidé budou jaksi intuitivně volit tu variantu cesty, která je kratší a dovede je rychleji k cíli nebo i obecně k lepšímu výsledku. Určitou výjimkou budou dny kolem 6. a 25. listopadu, kdy nás čeká zpomalení a zastavení, ale většinou jen nakrátko.

Kolem 25. mějte oči na stopkách a nenechte se zlákat sladkými sliby k bezpracným ziskům  Nevěřte planým slibům a vše si prověřte, pak se nemáte čeho obávat.

Cestování a obchody v říjnu

Celý říjen je jako stvořený pro vědce a badatele. Pokud někdo toužíte odjet na polární výpravu nebo do Himálají, je to ten pravý čas. Na své si přijdou i studenti, kteří by neměli čekat až na zkouškové období ale už nyní ležet v knihách, připravovat si materiály a dělat časový rozvrh. Tabulky a výpisky vedou! Ostatní mohou udělat alespoň generální úklid před nadcházející zimou, rozhrabat kompost, zrýt zahrádku a vyčistit odpady v domácnosti.

Zábavě tento měsíc nepřeje, zato však vážným rozhovorům, vyjasňováním situace a sporných otázek, a to bez zbytečných emocí. Fakta na stůl, pravdivé argumenty převáží, i když nepočítejte s tím, že vám někdo něco odpustí!  Na úřady raději nechoďte, pokud nemáte všechno na 200 % v pořádku. 

Konec měsíce bude stagnační, kdy se nevyplatí chodit dál než z gauče do vlastní postele. Při cestování počítejte s drobnými překážkami a poruchami dopravních prostředků a mobilní komunikace, které se naštěstí podaří většinou v dohledné době opravit.

Cestování a obchody v září

Počátek září přeje příznivým změnám. Pokud se chcete pustit do něčeho nového, něco opravit, vylepšit nebo rozšířit, neváhejte! Vaše snaha se vyplatí a úspěch může mít i dlouhodobé trvání.

Také zahrádkáři by neměli zahálet, je to letos nejlepší čas na sázení stromů a keřů.

Nakrátko se zlepší i obchodní prosperita a tam, kde to již funguje po delší dobu, dojde k příjemné stabilizaci. Při cestování by neměly nastat vůbec žádné problémy …

Situace se však mění každým okamžikem a tak na vrcholu první zářijové dekády mnozí řidiči podlehnout touze užít si rychlosti a zrušení, což může mít nejen pro ně neblahé následky. Během druhé dekády proto jezděte opatrněji a věnujte se řízení více než svým mobilním telefonům.

Také technika může mít problémy, takže se ledacos porouchá … Kupovat elektroniku mohou jen ti, komu nebude vadit,  že ji půjdou  v brzké době reklamovat.

Poslední dekáda bude o něco klidnější. Ze zboží půjde na odbyt více kosmetika, obléčení a cukrovinky.

Cestování a obchody v srpnu

Cestování má v srpnu zelenou! Chcete-li prožít cestu bez problémů, vyjeďte hned 5. nebo na dovolenou vyrazte až ve druhé dekádě, všechno půjde doslova samo. Super termíny pro šťastné odjezdy i návraty zejména pro cesty do zahraničí jsu 15. a 16. srpna. 

13. tentokráte z cestovního kalendáře vynechte, i když nejste pověrčiví a nejedná se o pátek, přineslo by vám to více smutku než radosti.

17. se zase bedlivě dívejte kolem sebe, kromě pokut hrozí děsivé nehody.

Poslední dekáda je již více o nesplněných přáních, cestách odložených na poslední chvíli, krachujících cestovkách a zbytečně naježděných kilometrech. To se však naštěstí na samém konci srpna napraví, a tak nebude od věci vyrazit na dovolenou třeba až v září.

Cestování a obchody v červenci

Celý červenec bude letos nutné při cestování překonávat drobné, ale i větší potíže. Někdo zmešká letadlo, jiný si zapomene doma kufr a další třeba po návratu zjistí, jestli mu ztratily děti i s manželkou …

Před cestou vlastním vozidlem byste měli nechat důkladně prověřit jeho technický stav (svůj samozřejmě také, ale tady by oprava mohla trvat delší dobu..). Nejrůznější poruchy se mohou vyskytovat častěji a to i takové, které byste sami nevymysleli, obzvláště v elektronice.  Praskající hadičky a přehřáté motory budou další lahůdkou. Na silnicích počítejte s větším počtem objížděk a možností, že navigace nemusí znát jejich aktuální stav...

Cestovní plán a jízdní řády budete potřebovat více než jindy, ale pro jistotu se ještě optejte vždy přímo na místě. Také spoléhat se na mobil bude nejisté, i když  váš operátor slibuje 100%-tní pokrytí, neposkytuje záruku,  že ten komu voláte nemá zrovna vypnutý mobil...

Neztrácejte však naději a nevracejte předčasně zakoupené poukazy cestovním kancelářím. Všechno můžete ještě vylepšit dobrým termínem odjezdu nebo alespoň její hodinou, které by vám měl na míru vypočítat váš astrolog. Vyhněte se alespoň odjezdům 14. - 16., 21., 22. a 27. července a  pokud to bude jen trošku ve vašich možnostech, měli byste vyjet ještě před rozedněním.

Cestování a obchody v červnu

Počátek června přeje oživení obchodů a přinese s sebou i velmi příjemné zisky. Pro mnohé to bude příležitosti udělat i největší kontrakt svého života, zvláště ve druhé červnové dekádě.
Kdo touží odjet na dovolenou, měl by si vybrat samý počátek měsíce, vyhnout se však odjezdu 3. a 10., kde  lze očekávat o něco větší komplikace. Ty však určitě nebudou fatální, protože štěstí je tento měsíc nakloněno jak lidem,  tak dopravním prostředkům. Více poruch budou mít až  během druhé dekády, kdy se i dopravní situace poněkud zkomplikuje.
Obchodní bilance v červnu stoupne opět  během třetí dekády, kdy mohou i obchodníci očekávat mimořádné zisky. Konec měsíce je jedním z nejlepších období v roce pro započetí  nových úspěšných projektů, které by však měli v ideálním případě skončit do roka. Pokud jde o dlouhodobější projekty, je výhodné  začít již kolem 20. Nové firmy založené v tomto období budou stabilní,  prosperující a  mohou se stát do budoucna rodinnými podniky.

Cestování a obchody v květnu

V první půlce května se bude nejvíce dařit zemským znamením, především Býkům, kteří dokáží tentokrát ukecat i hluchého. Pokud se do věcí obují již první květnový týden, mohou dosáhnout opravdu nadprůměrných výsledků. Samozřejmě i studenti, kteří dělají maturity, mají větší šanci uspět, pokud jejich duševní sféra spadá do materiální sféry. Těm ostatním nezbývá než kvalitní příprava.
Štěstí i obchodní úspěch čeká po celý květen Blížence narozené mezi 8. a 15. červnem.

Při cestování a obchodech se bude dařit i všem ostatním vzdušným znamením, především v druhé půlce května.

Pokud se chystáte předčasně na dovolenou, vypravte se již koncem května. Zažijete možná to nejůžasnější životní dobrodružství a navíc budete hýčkáni a rozmazlováni jak nějaká celebrita. Určitě v dané chvíli zapomenete na ten drobný detail, že vás bude stát málem všechny peníze...

Cestování a obchody v dubnu

Počátek dubna přeje snění. Ostatně ono to chvilku trvá, než se od svých plánů rozhoupeme k činům. Nenechte se však zvyklat,ani když na vás budou tlačit nebo vyhrožovat!  Pak už však žádné pochybnosti, co se nehodí,  od toho se odprostěte a vzhůru za novými obrozy!

V polovině měsíce dostanete ty správné nápady, které vás pošoupnou  nejméně o kilometr kupředu. Nejvíce to bude pálit samozřejmě Beranům, ale ani ostatní  ohnivá znamení nezůstanou příliš pozadu. Při cestování to chce přece jenom trošku obezřetnosti, zvláště kolem 20. může mít i technika "svoje dny". 
Kdo má nějaká jednání na úřadech, měl by se na ně vypravit do 25.4.

 

Cestování a obchody v březnu

V březnu se mohou jednání i cesty trošku natáhnout nebo dokonce zkomplikovat, hlavně v 1. a 2. dekádě.  Chce to prostě více trpělivosti, protože kdo si počká, ten se dočká … Jediné, co opravdu pofrčí  bude zábava, prodej oblečení, módních doplňků a kosmetiky a pak také alkohol.. . V polovině měsíce půjdou také  dobře nákupy po internetu.
Pokud se před jarem hodláte někde ohřát u moře, neváhejte ani chvilinku, na podobné cesty je to kromě počátku a konce měsíce prostě super speciál!
Kdo na to nemá může zatím snít nebo si zajím na koncert, zážitky budou velkolepé a i ti, co nemají vůbec žádný hudební sluch budou okouzleni.
Na silnicích ovšem může být kolem 20. března trošku rušno, protože mnozí piráti silnic i motorkáři vyrazí jako o závod. Mějte proto oči na šťopkách a nohu připravenou kdykoliv přehodit  z plynu na brzdu.
 

Cestování a obchody v únoru

Po mírném rozjezdu koncem ledna bude únor po obchodní stránce poněkud stagnačním a k dosažení dobrých výsledků bude nutné vynaložit mnohem více energie. V poslední únorové dekádě mohou někteří obchodníci dokonce zaznamenat jisté  ztráty. Charitatnivní projekty však mají zelenou po celý měsíc.

Únor přeje především těm, kdo  jsou rychlí a dlouho neváhají. Ti mají šanci v podnikání docílit i velmi dobrých výsledků. Klíčovým termínem pro jednání i nové kontakty je v první polovině února  11.2. 

Při rozjezdu nových projektů si pořádně prověřte všechna fakta, po celý měsíc hrozí větší množství omylů a nebo dokonce záměrné uvedení v omyl. Věřte svým tušením, protože riziko, že váš společník sebere všechny peníze a odjede se nenávratně rekreovat na Bahamy, se může stát snadno realitou.

Hodně lidí se také může rozhodnout pro cestování k moři, aby si čekání na jaro alespoň trošku zpříjemnili.

Cestování a obchody v lednu 2013

Přestože mnoho lidí poběží hned po Novém roce nakupovat dárky ve výprodejích, měli by se raději vyvarovat elektroniky. Bezporuchový chod totiž nelze zaručit, ba právě naopak. Navíc mohou mít velké problémy při vracení zboží nebo reklamaci v záruční době. Nejvíce se to týká počítačů nebo přístrojů, které nám slouží ke komunikaci, jako je tomu i u mobilů.

Co si koupíme během druhé dekády, může mít sice drobný kaz na kráse, ale zato to bude fungovat minimálně další 3 roky. Některé dny jsou samozřejmě výjimkou, jako například 17. 1., kdybychom neměli kupovat nic, co je křehké nebo má obrazovku.

Pro cestování i nákupy je nejvhodnějším čas krátce na začátku třetí lednové dekády, kdy věci prostě budou super. Konec ledna také zvedne bilanci obchodníkům a nastartuje úspěšný provoz v mnoha firmách i větších podnicích.

Vyhledávání