Cestování a obchody 2014

03.02.2015 21:51

Cestování a obchody v listopadu 2014

Počátkem listopadu vyřídíte snad úplně všechno. Mnoho věcí se pohne samo od sebe. Před půlkou listopadu díky intuici vycítíte, co si te druhý o vás myslí a přizpůsobíte tomu včas i své jednání.

Před koncem druhé dekády můžete narazit a to nejen na úřadech. Kdo nemá všechno do puntíku správně nebo se pokoušel oblafnout literu zákona, může na své předchozí hříchy doplatit …Po celý zbytek měsíce se odpuštění bude týkat jen těch, které mají tam nahoře opravdu mocnou protekci a tím určitě nemám na mysli naše politiky!

Také cestování bude mít zelenou spíše v první půlce měsíce. Ve druhé půlce listopadu hrozí větší poruchovost dopravních prostředků, takže si nechejte svá auta důkladně prověřit!

Období v půlce listopadu je zvláště rizikové na dopravní nehody. Mnozí řidiči budou řádit jak černá ruka a přitom dopravní nebo  povětrnostní situaci správně neodhadnou.  Mějte proto oči na šťopkách a jezděte raději skoro jako hlemýždi!

Cestování a obchody v říjnu

Na cesty se vydejte raději hned počátkem měsíce. To máte největší šance dostat se nejrychleji ke svému cíli. Ve druhé polovině října se věci začnou komplikovat, dopravní prostředky budou mít častěji poruchy a také z mnoha jednání sejde nebo se prostě nedomluvíte…

Také pro obchodní záležitosti je nepříznivější první polovina října a to zvláště tehdy, pokud se bude jednat o techniku.

Cestování a obchody v září

Během září se stupňuje prosperita a úspěšnost obchodů,  maximální vrchol bude ke konci měsíce. Nové zakázky a příležitosti potkají především jedince narozené ve znamení Berana a Lva. Tento měsíc je také příznivý pro zakládání nových prosperujících firem.

V první polovině září se můžete při cestování, ale i na jednáních setkat s okolnostmi, které nelze předvídat ani při největší fantazii. Buďte proto připravení na změny a náhradní variantu. Domluva po celé září je možná hlavně díky kompromisům, které uděláte a ke konci měsíce pak především díky intuici a empatii do vašeho protějšku. Klíčovým pro jednání je pátek 26. září, kdy se domluvíte prakticky beze slov, tento den je výjmečný i pro poslech hudby nebo nákupy různých přehrávačů a médií.

Cestování a obchody v srpnu

Cestování po zemi i ve vzduchu bude frčet hlavně na počátku měsíce. Pokud se občas něco zasekne, nemělo by to mít vliv na úspěšnost cesty. V polovině srpna můžete překročit bludný kořen a  sejít ze  správné cesty. Poslední dekáda vás však přesvědčí, že kdo je vynalézavý, vždycky najde nové řešení, které se může ukázat jako ještě lepší, než původní záměr.

V srpnu budou lidé utrácet především za luxusní věci, dárky a za zábavu. Ženy udělají velký obrat také za módní doplňky a nové kousky garderóby, se kterými se budou pyšnit ještě dlouhá léta.

Cestování a obchody v červenci

Cestování je v červenci pod příznivými hvězdami. Větší pozor nejen na cestách však dávejte ve druhé dekádě. Kromě riskování se může projevit i více technických závad, především na elektronice nebo u řidičů s vozidly poháněnými plynem.

Vrchol druhé dekády přeje především cestování do dálek a po vodách, ať už po českých řekách nebo po mořích.

Poslední dekádu si dejte pozor na nepředvídatelné situace a objížďky. I když se cesta může protáhnout, měla by většinou zkončit bezpečně.

Praktické drobnosti především na dovolenou se budou nakupovat v první půlce července. Od půlky měsíce však lidé častěji sáhnou do peněženky, aby si pořídili i luxusnější zboží, které vůbec nepořebují.

Cestování a obchody v červnu

Větší část měsíce přeje cestám do dálek a také po vodách. Pokud neplánujete dovolenou u moře,  vyzkoušejte na loďce alespoň některý z našich vodních toků.  Místo na navigaci spoléhejte raději na intuici.  Tak vám pomůže  vyhnout se i dopravní zácpě, protože ví  všechno dřív než dopravní billboardy nebo  internet. 

V červnu mohou některé věci trvat mnohem déle, než jste  plánovali. Tím se však nedejte odradit. Kdo si počká, ten se dočká a úspěch ho nemine.

Cestování a obchody v květnu

První půlka měsíce bude ve znamení stabilních obchodů, které mohou přinést dobrý zisk. Jen pozor, aby sem tam něco nevybouchlo!

Na vrcholu první dekády půjde všechno jako po másle. Rychlost však může být i na škodu. Než vezmete pero do ruky  nebo odešlete elektronický podpis, prověřte si, co všechno je za tím.. Možná že o některých podstatných faktech váš obchodní partner tiše mlčí …

Po po zbytek měsíce půjdou opět jednání jak na drátku. Větší firmy mohou však mít problémy a ztráty z dřívějších nevýhodných obchodů …

Celý květen přeje cestování do dálek i do blízka všemi dopravními prostředky doslova rychlostí blesku. Před půlkou měsíce a na konci si možná zajedete zbytečně pár kilometrů navíc.

Po celý měsíc, ale nejvíce 4., 11., 18. a  24.  raději přibrzděte, kdo spěchá pomale, má větší šanci dorazit bezpečně do cíle!

Cestování a obchody v dubnu

V dubnu cestujte hlavně pomalu a opatrně, buďte připraveni i na nepředvídatelné situace, třeba že vám někdo na poslední chvíli vjede do cesty. Ochota řidičů riskovala bude vyšší, ale ne každý bude dostatečně pohotový, což se může negativně promítnout ve statistice dopravních nehod.  Ve druhé půlce měsíce se to zlepší opravdu jen velmi minimálně.  Své oči mějte na stopkách jako hlemýžď zejména v kritických dnech, to je 1., 6,  Rovněž14., 21. a 27. dubna.

Duben je kritickým měsícem i pro obchodní bilanci a stabilitu firem, mnohé slabší dokonce zaniknou.  Propad lze očekávat zejména na počátku a uprostřed měsíce, poslední dekáda bude o něco stabilnější.  Mnohé kontrakty uzavřené v dubnu zůstanou bohužel nezaplaceny, takže si hlídejte,  komu dáváte své zboží!

Cestování a obchody v březnu

V březnu to bude opravdu frčet!  Po silnicích, železnicích a kdo na to má, tedy klidně i vzduchem! Rychlost stoupá až do poloviny března, kdy bude maximální.  Překvapivě bude na cestách i bezpečno,  alespoň po většinu měsíce. 19.3. však mohou mnozí spěchat natolik, že zapomenou na slušné vychování.  Kolem 22. může dopravu ve vyšších polohách zkomplikovat i sníh. 

Jednání v březnu budou rychlá a většinou i výhodná. Kdo by otálel, ostrouhá kolečka. První půlka měsíce je výhodná i pro nákupy technických zařízení a elektroniky,  což je jedno z mála období v první půlce roku.  Pokud si tedy potřebujete koupit mobil, auto nebo i pračku, dlouho neváhejte. 

Po 22. 3. hrozí omyly a  nedorozumění, pořádně se ujistěte, že vás ten druhý pochopil nebo mu to raději dejte i písemně.  Až do konce měsíce pak můžete snít a kdo má dobrou intuici, možná uividí i do své vlastní budoucnosti. Klíčovým dnem  je 28. a to nejen pro snění. Tento den můžete prožít jak  v pohádce nebo v začarovaném lese,  záleží jen na tom, jak umíte zacházet se svou vlastní obrazotvorností.

Cestování a obchody v únoru

Únor přeje komunikaci i cestování již od samého počátku. Některé věci mohou sice trvat, než je definitivně odškrtnete ze svého seznamu, ale úspěch vás většinou nemine. Na cestách to pofrčí, i když v místech se sněhovou nadílkou byste měli jezdit hodně pomale. Týká se to zvláště konce února!

Celý měsíc také přeje snění. Naplánujte si proto dovolenou svých snů, ať už ji uskutečníte v létě nebo třeba ještě v zimě na horách. A pokud jste úplní cestovatelští odpůrci, vyjděte alespoň častěji na procházku a nechte si večer zdát svůj sen na přání. Nejkrásnější sny se vám budou zdát hned v sobotu 1. a pak 28. února. Tyto dny stejně jako první půlka měsíce přejí i poslechu hudby a meditacím. Spolu s koncem února jsou to nejsilnější termíny v celém roce, kdy můžete prožít ty nejkromantičtější zážitky, a to nejenom ve svých snech.

Cestování a obchody v lednu 2014

Na Silvestra a o Novém roce bude platit dvojnásob, že riskovat se vyplácí! Nejenom zdravý rozum, ale i hvězdy praví, že dopravní policie bude střežít předpisy a ve svých soudech bude neúprosná! Tyto dva dny jsou také nejrizikovější z hlediska dopravních nehod, takže spěchejte jen opatrně!
Situace se jen pomale vylepšuje v průběhu ledna. Na vrcholu druhé dekády se pak cestování zrychlí a zlepší se i naše schopnost rychle uvažovat a domluvit se s ostatními.
Uzavírat obchody kolem Silvestra může snad jenom blázen. I pokud budou společníci střízliví, nelze spoléhat na to, že všichni podmínky dodrží.  Dobré obchody se tak budou týkat pouze věcí krátkodobé spotřeby. Nakoupené zboží po Novém roce bude vykazovat velké množství defektů či skrytých vad a patrně vám nadělá dost starostí s reklamací. Elektrické spotřebiče nebo elektronika zakoupené v druhé půlce ledna mohou vydržet třeba po dobu záruční lhůty, ale máte vysokou pravděpodobnost, že pak rychle odejdou do věčných lovišť elektronického nebe, kde už je stejně narváno …

Na důležité nákupy se tak vyplatí počkat třeba až ke konci ledna, anebo ještě déle.  To nastává i příjemně společenské období, kdy se zase budou více žhavit neviditelné dráty mobilních operátorů …

Vyhledávání