Cestování a obchody v r. 2016

04.01.2017 19:41

Cestování a obchody v prosinci 2016

Komunikace bude v prosinci téměř v záporných číslech, alespoň do Štědrého dne. Většina lidí se omezí na krátké a stručné zprávy, příkazy a nařízení. V poslední dekádě může častěji dojít i k nedorozuměním a je také více pravděpodobné, že se s vámi bude pokoušet někdo manipulovat.

Na cestách by mělo platit: Pomale, ale bezpečně. Větší sněhovou nadílku můžeme očekávat až o Silvestru a těsně po Novém roce, do té doby bude v alespoň v nížinách vše jezdit jak se má, jak se dá očekávat od posledního měsíce roku.

Na vánoční dárky je už nejvyšší čas! Zvlášť, pokud chcete něco technicky dokonalého, s motorem nebo pořádným zdrojem energie! Podle hvězd není každý den stejný a tak nakupte, nejlépe i vyzkoušejte 1.,4., nebo nejpozději 5. prosince. Minimalizujete tak riziko, že vaši blízcí budou muset dárky po Novém roce reklamovat.

Naopak nábytek, kameny a věci, u kterých je důležitější pevná konstrukce než funkční vnitřek můžete klidně pořídit i během druhé prosincové dekády.

Obchodníci se mohou těšit na dobré nákupy zejména počátkem prosince a pak těsně před Vánocemi, ale i poslední dny roku si hodně lidí bude ještě dělat radost a utrácet darované peněžní poukázky nebo zboží vyměňovat. Hlavně 28 - 29. 12 bude opravdu rušno a navíc se výměna podaří!

ě dělat radost a utrácet darované peněžní poukázky nebo zboží vyměňovat. Hlavně 28 - 29. 12 bude opravdu rušno a navíc se výměna podaří!

Cestování a obchody v listopadu 2016

Drobné karamboly a nehody na cestách mohou řidiče potkávat ještě na počátku měsíce. Zvláště pozor si dejte 5.-6. 11!

Pak bude cestování opět o něco bezpečnější. Teprve po 20 listopadu se mohou značně zhoršit povětrnostní podmínky na většině území , které cestování zkomplikují a také technika včetně dopravních prostředků bude mít více závad. Naštěstí půjdou většinou dobře odstranit, i když častěji výměnou součástek. Na některých místech však může doprava i výroba zůstat stát.

Cestování a obchody v říjnu 2016

První dekáda přeje domluvě a přesnému dodržení dohodnutých podmínek.  Zato později se na dané slovo spoléhat už nemůžete.  Mnoho slov kolem, zdánlivý úspěch a pak skutek utek.  Nebo naopak budete muset podstoupit tvrdý boj  a diskusi, abyste protivníka přesvědčili.  Nežeňte ovšem svoje spory do krajnosti,  primitivnější jedinci mohou v půlce října použít jako nejpádnější argument i svoje pěsti!

Také na cestách buďte v toto období velmi pozorní.  Množství nehod a úrazů bude zaviněné jak agresivní jízdou řidičů, tak technickými poruchami vozidel.  Až do konce října  buďte opatrnější i na svoje přístroje, včetně elektroniky.  To se týká nejenom  závad, pádů  či nečekané ztráty. Kdo si v tento čas něco koupí,  může se téměř na 200 % spolehnout, že výrobek  půjde také brzy reklamovat.

Cestování a obchody v  září 2016

Mnoho slov a informací vám počátkem září sice pomůže k domluvě nebo kompromisu, nikoliv však k rychlému či pozitivnímu výsledku. Obrňte se trpělivostí, bude líp, ale ne hned! Zatlačit trošku, aby se věci hnuly, můžete koncem druhé zářijové dekády. Také ten, kde se neobává za své názory zabojovat může být úspěšný.

Pokud preferujete klid a jistotou, dojednejte si schůzky na úterý 20. září. Po zbytek měsíce bude vše klidnější, pokud ovšem nepadnete na cholerika, kteří se v této době budou vyskytovat kolem ve zvýšeném množství.

I slibně vypadající obchody mohou na počátku září vyplynout do prázdna. Nesázejte na to, že jste se s někým při jednání dobře pobavili!

Ve druhé půlce měsíce můžete sázet na větší obchodní obrat.

Na cestách bude v září již relativně bezpečno, každopádně lépe než koncem srpna. Mohou se však projevy závady, které se ozývají jenom občas. Dejte své auto do servisu dříve než přijde hodně náročný podzim!

Cestování a obchody v  srpnu 2016

Obchodní bilance bude v podstatě během celého měsíce příznivá.  Počátkem měsíce  je však větší šance udržet si nové zakázky po delší dobu.

Na vrcholu první dekády pořádně pročítejte smlouvy, ať víte, co podepisujete. Tvrzení, že jste se spletli nebo něčeho si nevšimli vám ušlé zisky nevynahradí..

V poslední dekádě můžete spoléhat na domluvu.  Hodně lidí si však půjde zcela tvrdě za svým.

Počátkem srpna  nám cestování ještě zkomplikuje řada objížděk.

Od poloviny měsíce přibude řada nehod, ať už vinou neopatrné jízdy nebo technického stavu vozidel i vozovky. Jezděte proto zvláště opatrně!

Cestování a obchody v  červenci 2016

Na začátku července se nám bude dobře cestovat do dálek. Dokonce i přes četné objížďky a uzávěry se většinou podaří vykličkovat a dorazit tím správným směrem. Nejrušnější na cestách to bude v pondělí 4.7.

Ještě před koncem  prvního prázdninového týdne se dopravní situace trošku zkomplikuje. Na cestách dávejte pozor zejména na četné kontroly policie, tentokrát nebudou mít velkého  slitování!  V tento čas se také na namnoží  nehody a poruchy vozidel.

Ve druhé polovině července bude již na cestách mnohem bezpečněji a také můžeme opatrně přidat na rychlosti. Pokud vyjedete ještě ve šťastnou hodinu, což je od východu Slunce zhruba po desátou ranní, máte vyhráno!

Obchodní bilance v červenci nebude rozhodně špatná. Je tu velká šance domluvit se na dobrých podmínkách pro obě strany a uzavřít poměrně výhodný obchod. Vyhněte se však pokud možno podpisu smluv mezi 6.- 19.  červencem, pokud se jedná o kontrakty, které by měly trvat delší dobu. Pro krátkodobé projekty to nevadí.

Cestování a obchody v  červnu 2016

Počátek června bude plný zmatků, které však zdravým rozumem zdárně překonáme. 

Koncem první dekády nám hrozí  více hádek. Lidé zastávající odlišné postoje nebudou ochotni ke kompromisu, což se může neblaze odrazit i při cestování. 

Na vrcholu druhé dekády může  osobní dravost  a bezohlednost  některých řidičů výustit i ve větší množství střetů a dopravních nehod. Zejména 17. - 19. června mějte  na paměti,  že důležitější než dojet o 5  minut  dříve je  dojet do svého cíle bezpečně. 

Kolem 20. 6. se může také vyskytnout větší množství poruch dopravních prostředků, ale i různých přístrojů a technických zařízení. Pokud máte o stavu svého auta pochybnosti, určitě zajeďte co nejdříve do autoservisu.

Koncem června se situace v cestování značně vylepší, takže hurá na dovolenou!  Tentokrát nebude počátek prázdnin v dopravě tak katastrofický jako jiné roky, pokud možno se však vyhněte   sobotě 2. července.

V první polovině června nebude obchodní bilance nikterak závratná, z nových kontraktů  může sejít a mnohé starší budou spíše ve ztrátě. Po celý červen je nutné dávat pozor na dlužníky, mnohé firmy budou bohužel ve skluzu, protože jim opravdu hrozí krach.  Koncem června se však situace alespoň částečně  zlepší.  Také obchodní bilance se nakrátko vyšplhá do poměrně vysokých čísel.

Cestování a obchody v  květnu 2016

V květnu se připravte na důkladnost! Všechno může trvat o něco déle, ale zato výsledek bude doslova perfektní!  Pokud chcete vymyslet něco převratného nebo jen potřebujete, aby výsledek vaší práce byl  krásný, precizní i solidní zároveň,  pusťte se do díla nyní v květnu.  Tento měsíc je více než vhodný pro započetí různých oprav na domech, rekonstrukce, ale i postavení základů staveb.

Neměli bychom zapomínat ani na zahrádku. Zapomeňte na návody s přibývající a ubívající Lunou,  to jen malý střípek toho, jaké možnosti nám dává celý horoskop. Chcete-li zasadit strom,  jehož plody budou jednou ochutnávat vaše děti i vnoučata,  nastal k tomu ten správný čas nyní  a vězte, že podobná konstelace se vyskytne jen jednou za několik let.

Čas přeje i studentům u zkoušek,  na mnohých vysvědčeních a diplomech  bude zářit jednička s hvězdičkou.

Cestování a obchody v dubnu  2016

Duben přeje překvapením, a to nejen na cestách. Postaví před nás mnoho nečekaných situací, které však ti šikovní dokáží vyřešit ke svému prospěchu. Nové objevy a příležitost čekají zejména na ohnivá znamení.

Větší množství nehod a různých karambolů v průběhu celého měsíce přinese i větší finanční škody a následná soudní řešení, které často nebudou mít konce. Lidé z nich však někdy vyklouznou překvapivě dobře.

Pro dobré obchody bude nejlepší čas v polovině dubna a pak na jeho samém konci. Déletrvající vliv však hodně věcí zmaří. Pozor na nesolventní zákazníky, krachující firmy a také na váš soucit, který vás může následně přivést do finančního úskalí.

Cestování a obchody v březnu  2016

Březen může být nakonec ze všech zimních měsíců ten s největší sněhovou nebo dešťovou nadílkou. Po začátku měsíce se to projeví ještě kolem 11. a kolem 20.3. To může při cestování mnohým udělat pořádnou čáru přes rozpočet, zejména v chladnějších a horských oblastech.

Kabáty zatím do čistírny nedávejte, navzdory kalendáři teploty závratně vzhůru šplhat ještě dlouho nebudou.

Různá jednání budou úspěšná jen částečně, a to spíše až koncem měsíce. Z hodně věcí prostě sejde nebo zavčas přijdete na to, že by projekt byl nejspíše ztrátový. Podobně bude vypadat i obchodní bilance v první půlce března. Chcete-li něco někam v březnu posunout, vsaďte všechny karty na začátek poslední dekády. Ale nespoléhejte na zázraky, úspěch bude maximálně poloviční.

Cestování a obchody v únoru  2016

První polovina února bude hodně rozporuplná. Už už to může vypadat, že máte rozjednaný jeden z nejúžasnějších obchodů vašeho života, ale pak z něho může sejít. Tlak i nátlak, možná i docela slušná porce manipulace vás nakonec dostane tam, kde jste být vůbec nechtěli.

Ve druhé půlce měsíce jsou vaše šance cokoliv dojednat, vyjednat či zařídit daleko lepší. Preciznost bude skloubena s pečlivostí, ale i tolerancí a úsměvem, což se jen tak často nevidí.

Do poloviny měsíce se budou dopravní prostředky, ale i různé přístroje kazit mnohem častěji. Naštěstí vše jistí šikovný opravář. Počítejte také se zvýšenými kontrolami dopravní policie ( ale i jiných úřadů) a větším množství pokut, které rozdají.

Od 15. 2. to bude na cestách už spíše pohoda. Samozřejmě, jen pokud přehlédnete časté piráty, zmatkaře a odmyslíte si povětrnostní podmínky. Koncem února může opět trochu sněžit.

Cestování a obchody v lednu  2016

V lednu na cestách zpomalíme, budeme opatrnější a rozvážnější, což by se mělo pozitivně projevit i na statistikách nehodovosti. Samozřejmě úměrně počasí. V poslední dekádě dávejte také pozor na větší množství kontrol dopravních policistů a jezděte raději bez přestupků.

Při jednáních a na úřadech sice pořídíte, úředníci vás však mohou nechat opravovat lecjakou chybičku. Ke konci měsíce také mnohem častěji narazíte na takového byrokrata, s kterým by se nedokázala dohodnout ani matka Tereza.

Pokud však budete velmi pečliví, vše si aspoň 5× překontrolujete, případně ze sebe na jednání vyšlete rovnou advokáta, máte šanci uspět.

 

 

Vyhledávání