Co letí právě vesmírem

26.12.2016 15:27

Nové články k aktuálním tématům najdete na webu  školy Moderniastrologie.eu

 

Silvestr  2017

Letošní Silvestr se ponese spíše v přátelském duchu, který se bude s každou přibývající hodinou ještě stupňovat. Avšak to, že si tento den potýkáte s přáteli svých přátel nebo vzdálených příbuzných ještě neznamená, že vás opravdu mají rádi nebo dokonce považují za součást rodiny!

Při rozhovorech se budou hojně omílat zejména politická témata. Nesnažte se být příliš liberální, zejména pokud jste pozvaní do rodiny, ve které vládne nekompromisně tvrdou rukou hlava rodiny! Tu nepřesvědčíte ani těmi nejpádnější argumenty. Ví o věcech své, zastává tento názor už 20 (30, 50 let) a nebude ho přece měnit jenom proto, že...

S ženami se domluvíte mnohem lépe a nehrozí tu ani takové riziko, že skončíte ještě před půlnocí na chodníku. Nesmíte ovšem příliš přebrat, i dobročinnost má své jisté hranice..

A je tu ještě jedna dobrá zpráva pro všechny včetně obchodníků, majitelů barů i lékáren. Alkohol bude chutnat všem, a to o něco více, než je zdrávo. Postačí dokonce mnohem menším množství, aby se někdo cítil po vznesený a v dobré náladě, takže zdánlivě ušetříte. Majitelé v nočních podniků si však nemusí zoufat a předčasně vyvěšovat na dveře cedule: Dnes zavřeno. Pokud si někdo tento den sedne na barovou židli, dobrovolně z ní nevstane.. Je to však přece jen určité riziko, že z ní spadne jak zralá hruška ještě před půlnocí.

Majitelé lékáren by naopak měli otevřít i na Nový rok, a to již v časných ranních hodinách. Tak velký nával pacientů hledajících úlevu od kocoviny, ale i s nastupující virózou už tu dlouho nebyl.

Kdo je důvtipný, bude na Silvestra raději popíjet lipový čaj, který si případně vylepší domácí slivovicí a první den Nového roku vstane již v sedm čilý jako rybička!

31.prosince 2016 - Silvestrovké večírky

Silvestrovské oslavy mají dnes zelenou! Konstelace přejí cestování, ale i setkávání. Lidem spolu bude dobře a jsou připraveni bavit se nejenom proto, že je poslední den v roce. Mnozí dají přednost intelektuální zábavě a střízlivému rozhovoru o praktických záležitostech.

Už před desátou hodinou večer to bude hodně veselé, dobrá zábava a také množství jídla budou na vrcholu. Kupodivu menší množství se lidí se dnes bude opíjet a pak trpět na Nový rok na kocovinu.

Kdo má rozum, půjde brzo po půlnoci spát. To bude spánek právě nejhlubší a budou se zdát ty nejkrásnější a nejsladší sny.

K jedné ráno se situace přiostří a hodně lidí se nechá strhnout k hádce. Být v tento čas na nesprávném místě se někomu může nepěkně vymstít. A to jak v podřadnějších hospodách, tak rodinách, kde vládne domácí násilí. Vracet se v tuto dobu sám domů také není ten nejlepší nápad. Mezi druhou a čtvrtou hodinou v noci budou lékaři patrně ošetřovat nejvíce zraněných.

Po páté ráno nad obzorem vyjde Venuše a alespoň na pár hodin zavládne opět klid a harmonie. Krásné první ráno Nového roku 2016!

1.července -10. září  - Chyťte si své štěstí, než vám uteče!

Během letních měsíců dochází k několika významným konjunkcím Venuše, které v lidech probouzejí touhu po lásce, štěstí a pohodlném a příjemném životě. V našem jinak náročném, značně napjatém světě, kdy se většina lidí obává budoucnosti, to bude příležitost ke krátkému nadechnutí, načerpání nových sil a uvědomění si, že život může být přes všechny problémy  krásný. Proto si ho užijme!

3.-26. května - Ostré střety a nárazy

Držte nohu na brzdě a na záda raději připevněte padák. V květnu nás čekají ostré střety a nárazy. Ať už narazíte do blbce nebo do kandelábru, škody mohou být vždy na obou stranách. Povinné ručení vše nejistí. Pojistěte se i na náhody a pro strýčka Přihody noste pár drobných po kapsách. Budou se určitě hodit, pokud vám je ovšem neseberou  kapsáři..

1. května - Romantiku nečekejte!

Romantiku na  1. máje letos nečekejte! Muži se míjí se ženami a ve většině párů bude mít každý své vlastní aktivity. Dokonce mnoha ženám právě tento den dojde trpělivost a budou uvažovat o rozchodu. I když ho třeba neuskuteční, problémům je třeba předcházet !

A tak by muži měli vyvinout iniciativu a místo typických mužských aktivit (jako vyjít si někam za sportem, zašít se do garáže, k internetu nebo ležet na gauči) vymyslet společný program nebo alespoň podvolit se přání partnerky. Vždyť Slunce a Mars v Býku přejí pobytu v přírodě, dlouhým procházkám a výletům, ale i práci na zahrádce. Luna ve znamení Vah láká k posezením v kavárnách, přátelským setkáním, ale i romantickým večeřím při svíčkách.

30. března -12. dubna -  Spoléhejte se jen sami na sebe!

Některé dny si nemá cenu dělat poznámky v diáři, protože všechno bude nakonec úplně jinak. Počátek dubna si s námi pohraje stejně jak aprílové počasí. Změna střídá změnu, v jedné chvíli něco končí a něco jiného začíná. Buďte proto připraveni úplně na všechno. Jediná jistota, kterou máte, je ta že jisté není vůbec nic a že budete muset ve svých plánech hodně improvizovat. Nespoléhejte se proto na nikoho a na nic,  možná dokonce ani sami na sebe.

V jedné chvíli můžete přijít o práci a ve druhé vyhrát 1.000 000 nebo potkat svou životní lásku. Své fantazii tentokrát žádná omezení neklaďte.

3. -12. února - Co trhá naši duši vejpůl

Období masopustu je odedávna spojováno s hodováním, zábavou, plesy i svatbami. V dobách, kdy v našich kuchyních ještě nekralovaly ledničky, bylo totiž nezbyteně nutné dojíst všechny zásoby, které by se mohly později zkazit, především nadbytečná zvířata.  Nesnažte se tradici nutně dodržovat do písmene a vyjíst hned celou mrazničku, zvláště pokud se pak až do velikonoc nehodláte uskromnit! Na naše předky posléze čekaly dlouhé  týdny půstu a odříkání, ale s plnými výlohami to jde o dost hůř.  Kdo však všechno utratil za vánoční dárky nebo zimní dovolenou, má tak šanci hodně ušetřit!

Zimní měsíce a především období Vodnáře  přinášejí i větší sklon ke združování, protože jedině ve skupince, v hejnu nebo stádu se dá ohřát a přežít i třeskutá zima.  Pokud se vám právě pokazilo topení nebo chcete snížit účty za energie, vyrazte na ples, do baru, k přátelům nebo sousedům, kde se možná budete mít ještě lépe nežli doma!  Jupiter v protilehlém ve znamení Lva udělá letos každou zábavu srdečnější  a zahřejete se tak i bez kožichů, ovárků a jitrnic.  Jen musíte v sobě zpracovat to dilema,  zda tam být či nebýt za hvězdu..

 


starší články najdete v archivu 2014   2013     a   2012

 

Vyhledávání

S čím se nejvíce potýká astrolog v praxi?

To za mne krásně vyjádřil  spisovatel Vlastimil Vondruška v článku na NOVINKY.CZ: Ve středověku byli lidé šťastnější

 

Naši předkové si nemohli dovolit snít. Byli pragmatičtí, nežili s hlavou v oblacích. Nehledali v životě to, co nemohli dostat. Měli jednoduché cíle, kterých dosáhnout mohli. Většina lidí byla spokojená, pokud měla co jíst, ubránila se proti nepřátelům, žena nezemřela při porodu, děti byly zdravé a rodiče udrželi svůj majetek a ten dětem po smrti předali. Ctili elementární lidské hodnoty, kterých se dalo dosáhnout. A protože většina jich dosáhla anebo se tomu blížila, byli spokojení. Naplnili smysl svého života.

Zatímco dnes?

Nedávno jsem se díval na soutěž, kde se hledají talenty. Vystupovala tam dívka, která zpívala ještě hůř než já, a to je co říci! A když ji vyřadili, rozplakala se, protože to považovala za nespravedlivé. Jenže ne každý může být Karel Gott či špičkový sportovec, politik nebo vědec. Naše společnost si vymyslela pohádku o lidské rovnosti. Ale to je opravdu jen iluze.

Někdo má vyšší, jiný nižší IQ. Někdo dostal do vínku krásnou tvář, jiný škaredou, někdo zdědil talent, jiný je v myšlení těžkopádný. To jsou determinanty, které prostě překročit nejde. Ale my si vytváříme mýtus, že všichni jsou si rovni a mají nárok na cokoli, co se jim zamane. To pak vytváří spoustu nešťastných lidí, protože jim slibujeme budoucnost, které nemohou dosáhnout, pokud nejsou k sobě sebekritičtí. To středověk neznal. Naši předkové byli nesrovnatelně šťastnější, protože věděli, že každý má ve světě své místo. Život pak byl opravdovější.