Co letí právě vesmírem 2013

25.12.2013 21:30

Silvestr 2013

Silvestrovské oslavy budou tentokrát řádně napínavé, ani ne tak množstvím vypitého alkoholu nebo bujarého veselí, ale tím co se může odehrávat kolem. Rekordní počet lidí si zřejmě koupí domácí pyrotechniku, a tak hasiči budou mít práce až nad hlavu …Bohužel se to často neobejde bez následků, takže si podobný ohňostroj pořádně rozmyslete …
Pokud se spoléháte na to, že máte byt nebo zdraví řádně pojištěné, můžete být zklamáni. Horoskop prozrazuje majetkové škody, které budou často nevratné a pojišťovací agenti neúprosní a neúplatní..
Máte-li s partnerem nebo v rodině problémy, možná bude  tím nejlepším řešením trávit Silvestra každý na jiném místě. Vyhnete se tak nepříjemnému napětí i hádkám.  Ženy prožijí silvestrovskou noc podstatně lépe a klidněji než muži. Ale co jiného bychom taky čekali …
Kolem půlnoci to může být na některých  místech i nebezpečné. Pokud máte v plánu vyrazit někam, kde se hromadně oslavuje a  odpalují rachejtle, jděte se tam podívat už zvečera a před půlnocí se vraťte do svého domova i bezpečí. Před odchodem samozřejmě zkontrolujte, zda jste sfoukli všechny svíčky, vypnuli elektřinu a dovřeli krbová dvířka, ať se máte po návratu vůbec kam vrátit.
Pokud se vám zdá tato prognóza příliš negativní,  vězte že hvězdy nám vždy  dávají možnost, jak se svým životem naložit. S troškou opatrnosti tak můžeme tuto noc prožít stejně příjemně jak mnoho jiných …

25. prosince 2013 - 7. ledna 2014 Obrňte se trpělivostí!

I když tu nejhorší nadílku tentokráte slíznou v zeměpisných šířkách kolem rovníku, i  naše životy může leccos nenadálého  zasáhnout. Většina neočekávaných věcí se však ve skutečnosti připravuje dlouho před samotnou událostí, a tak jim lze do určité míry i zabránit.
Než odejdete z domova, nezapomeňte proto vypnout žehličku,  sfouknout svíčky a zkontrolovat, zda vám náhodou neutíká plyn. Dvířka od krbových kamen pořádně přivřete a nepokoušejte ani tygra, ať už bude mít podobu rozzuřeného partnera, despotického šéfa nebo popudlivé tchýně, které už druhý týden u vás bydlí na návštěvě …

3. - 12. listopadu -  Zatmění ve Štíru a příležitost k novým začátkům

Zatmění Slunce vždycky řádně chýbne planetou, a to i tehndy, když není v našich zeměpisných šířkách vidět. Pro někoho je jako facka, pro jiného povzbuzení. Můžeme, ale nemusíme vykročit  vstříc nové etapě, o které je dopředu jasné, že nebude tak úplně lehká. Kdo se však nebojí a je připraven na počátku usilovně pracovat, může přijmout tuto výzvu a vydat se hledat  vzdálené obzory, které vedou k jeho vytouženým cílům.

Není však nezbytně nutné balit kufry a vzdávat se domova,  tento začátek může znamenat pouze kvalitativní změnu a odlišný přístup, pro který jsme se  dobrovolně rozhodli, pokud nám ten stávající nevyhovuje. A tak podobně jako na obrázku  tarotové karty Mečová 6-tka, můžeme prostě jen tak odejít nebo se pustit do něčeho nového, i když ještě neznáme přesný cíl své cesty a nikdo nám nemůže zaručit šťastný konec.

Podobně jako u malého dítěte, které se právě učí chodit, budou i naše první krůčky nejisté, spojené s obavami z neznámého i z pádů. Kdo však překoná strach a nevzdá se hned na počátku anebo v průběhu nejbližších dnů či měsíců, naučí se časem bezpečně  běhat po vlastních a možná se i vyškrábat na kopec, odkud je přece tak nádherný výhled.

17.- 24. října - Jak se protáhnout myší skulinou

Čím přísnější požadavky na nás život má, čím více povinností  musíme zvládnout, tím více toužíme vyvléct se z nich jako z kůže had.

Kdo je slabý, ten utíká, mlží a podvádí.  A  kdo je silný, vytrvá a padne nakonec jak mezek pod obrovským nákladem.

Odložte svoje břemena alespoň na chvíli a odlehčení vyklouznete ven třeba i myší skulinou. Užít si na pár chvil volnosti a bezstarostné svobody stojí určitě za to, i když dobře víte, že na té druhé straně díry celou dobu na vás číhá velká hladová kočka...

12. -31. října - velkorysost Harpagona

Jsou lidé, kteří vám nic neodpustí, ani když budete škemrat, uplácet, nabízet protislužbu nebo si dokonce kleknete na kolena. Několik následujících týdnů bude schopnost domluvit se s někým nebo dosáhnout kompromisu prakticky nemožná. Naopak se dočkáme častěji kritiky a popotahování i za drobné prohřešky a maličkosti, které se zdály být naprosto zbytečné.

Kdo má však věci v pořádku na 200, řekněme raději 300%, může klidně spát. Projde nejen silniční nebo úřední kontrolou, zkoumavým zrakem šéfa nebo partnera, ale  - a to je ze všeho nejdůležitější -  obstojí také sám před sebou.

5. -11. října - jistota v nejistotě

Život je změna a štěstí přeje připraveným a ješě více těm, kteří dokáží improvizovat a poradit si i v situacích, o kterých vůbec netušili, že mohou někdy nastat. Neustálé zvraty těchto dní vyvolají u někoho úsměv na tváři, ale většinou jen pokud se ho osobně netýkají. Mnoha lidem však přidělají hluboké vrásky a  mohou dokonce přivodit i infarkt.

Postupujte proto v těchto dnech opatrně a držte se přísloví, že Pokud nejde o život,  nejde vlastně o nic …  Jedinou jistotou, na kterou se v těchto dnech můžete spolehnout, je totiž ta, že všechno bude nakonec úplně jinak.

22. září - 4. října - hurá na rodinné oslavy

S odchodem dešťů končí i splín a nakrátko na Zemi i v srdcích zavládne sluníčko. Je čas bavit se a užít si každičké vteřiny! Pokud plánujete rodinnou oslavu nebo chcete mít vedle sebe někoho hodně blízko, nepromeškejte poslední zářijový víkend!

V jídle se však kroťte a dejte přednost kvalitě před kvantitou. Návštěvám může chutnat tak, že vám vyjedí nejen celou ledničku, ale spořádají klidně i předloňské kompoty. Pilné včeličky by měli naopak chystat zásoby na zimu.

9.-21. září - podzimní splín a sladká tečka na závěr..

Hvězdy si občas vyhrají jak kuchař v luxusní restauraci a na talíři nabízí oku lahodící delikatesy, o kterých ale při nejlepší vůli netušíte, zda je to předkrm, hlavní jídlo nebo sladká tečka na závěr... Podzimní splín se promítá i do vztahů a tam mnozí v těchto dnech váhají, zda se definitivně rozejít nebo dát vztahu ještě další šanci...

Dokonce ani v případě, že se rozhodnete to se svým protějškem ještě na chvíli zkusit, nemáte vyhráno.. Během následujících týdnů vám totiž stejně může dojít trpělivost anebo dostanete rovnou MAT, když vám rozchod naserviruje protějšek nebo napovrch vypluje jeho očividná nevěra..

1.-10. září - vstříc  novým začátkům!

Počátek září nese letos silnou energii úspěchu. I v přírodě se rostliny snaží ještě dohnat, co přes léto nestihly, povyrůst o pár cm a nachystat si dobrý základ na zimu. Ten, kdo má velké plány, neměl by je proto již odkládat. Pokud  byl v předchozím čase pilný a všechno si připravil, může udělat ten poslední krok a směle začít. Hvězdy ho podpoří velkou silou i vytrvalostí a pokud se bude jen trošku snažit, přijde ve správnou chvíli  správná pomoc, aby dokázal svoje dílo dovést do konce. Na jaře nebo do dvou let pak může sklízet šťavnaté výsledky...

21.-31. srpna - zmýlená neplatí

Vymluvy na  omyl nebo nepozornost bereme většinou jako polehčující okolnost. Existují dokonce takoví smolaři, že od nich už ani nic jiného neočekáváme. Ale ani nám ostatním se omyly nevyhýbají a pokud si je budete zapisovat do kalendáře, zjistíte, že chodí pravidelně doslova jako hodinky...

Letový dispečer anebo chirurg se na nepozornost nemůže vymlouvat ani náhodou. A ti ostatní si na něj mohou jednoduše políčit a obelstít ho. Jak? Tak, že přizpůsobí svůj denní režim momentálním schopnostem a fyzické kondici. A v čase, kdy cítí, že to prostě není ono, jako je tomu právě nyní,  si dopřejí zvýšenou míru odpočinku a pár hodin spánku navíc. Na výkonnosti a postřehu se to pak zaručeně projeví!

6.-17. srpna - politické dusno

To největší vedro už nám planety letos předaly, takže bychom si naopak měli šetřit teplo na horší, tedy zimní  časy... A věřte, že přijdou..

Prázdninovou pohodičku si můžeme nashromáždit do foroty tím, že si vytvoříme co nejvíce vzrušujících zážitků, na které se dá pak zavzpomínat, až venku zavládne mráz a v komíně bude kvílet  meluzína... Při vyrábění zážitků si ale vzpomeňte, že štěstí bývá někdy vrtkavé a riskovat se nevyplácí... Že po vzestupu může přijít nenadálý pád, o tom vás snadno přesvědčí i naše pestrá politická scéna..

1.-6. srpna - letní bouřky

Počátkem srpna vyvrcholí letní bouřky, a to nejen podle předpovědi počasí. Dusná atmosféra se často projeví i ve vztazích a rodinných poměrech. Leckde pak může dojít i ke skutečným dramatům.  Pokud  ovšem hlavní aktéři v tom vedru vůbec zvládnou vstát anebo vylézt z bazénu a splnit svoje výhružky...

10. července - 3. srpna - šance pro podnikavé

Energetická bomba pokračuje a kdo ji zachytí, má určitě vyhráno. Jen by měl mít doširoka rozkročeno, aby přitom nepadl na zem... Kdo má odvahu a dokáže využít současných konstelací, může mít až do smrti vystaráno. Slabší povahy by si však měli raději navýšit pojistku.. Pokud si ve svém životě plánujete něco opravdu velikého, neodkládejte to stále jen na lepší časy. Možná že už nepřijdou..

1. - 9. července - vesmírná energetická palba

Troška poezie nikoho nezabije … pokud vám ovšem nespadne knihovna na hlavu..  Příliš mnoho dobrého může být totiž na škodu stejně,  jako když utíkáte a kolem nohy se vám omotá svízel...
V krátkém časovém úseku teď mnoha lidem energie planet obrací život vzhůru nohama. Někoho potká velké štěstí, doslova ho zasypou dukáty a jinému z ruky vypadne koláč, ze kterého si už už ukusoval, takže zůstane stát jen s otevřenou pusou...
Když se daří, tak se daří, v tom případě neváhejte a  klidně dejte daší rundu. Ale ti ostatní, co tak nějak podvědomě cítí, je to právě není ono, by si měli vzít raději dovolenou strávit ji doma na pohovce s knihou nebo televizním ovladačem v ruce. Světlé chvilky pak mohou využít k tomu, aby nakoukli do hvězd a zjistili, kdy se konečně už někam odvalí..

14. -29.  června - klid a mír

Druhá polovina června vnese do našich duší vyrovnanost a optimismus. Situace se zklidňuje a alespoň na chvíli se bude zdát, že věci běží samy a vše je takové, jako by mělo být. Kdo si vezme dovolenou již nyní, vyhrává, bude se mít jak v peřince!
Čas nyní nakrátko přeje velmi slibným projektům, které mohou mít dlouhodobý charakter a vynesou vás na vrchol úspěchu i společenského žebříčku.

23. května -  10. června - prší krásně!

Teplo a voda jsou dvě základní esence života. Rostlinám déšť jednoznačně prospívá, pokud ovšem po jeho skončení nechytnou plíseň. Lidé a zvířata dávají většinou přednost sluníčku, protože chodit dlouhodobě v promáčeném kožíšku není opravdu nic moc …
V období dešťů k nám obloha část slunečních paprsků nepropouští. Viditelnost  i naše pozornost klesají a mohou nám uniknou věci, které jsou  důležité, někdy dokonce zcela podstatné...
Snadno se zmýlíme,  obdarujeme svým soucitem či pozorností někoho, kdo si to vůbec nezaslouží nebo nás už někdy zklamal, protože máme tesklivou náladu. Často zbytečně couvneme před silnějším a také slevujeme ze svých plánů. Prostě se námnechce, nemáme na ně energii. Ty nejslabší povahy se vymlouvají, lžou a sahají ke skleničce...
Za deště se ale také krásně spí.  Nejsladší sny malují za víčka dešťové kapky tančící za okny na parapetu nebo ty co se snášejí z nebe do kaluží, když se touláme venku deštěm.. Svoje sny můžeme uskutečnit,  jen co vyleze sluníčko a najdeme k tomu odvahu, jen je nesmíme zaspat!  
A co vy, narodili jste se za deště nebo za sluníčka?

20. - 31. května - setkání s přáteli

Silný jarní vzduch nenechá nikoho sedět jenom doma u počítače.  Ve dvou nebo v houfu se to vždycky lépe táhne, ať už se jedná o vašeho psa, milenku, kamaráda nebo partu dobrých přátel. Jupiter se v těchto dnech kamarádí s Merkurem i Venuší a to je dobrá příležitost na oslavy a nejrůznější setkání. Ať už vás vytáhnou na výlet do přírody, do knihovny nebo ke kavárenskému stolku, určitě bude o čem si povídat! Že při tom vzniknou i nová přátelství a lásky s velkým srdcem, to už je bonus navíc, jaký vám nenabídne žádný operátor. 

10. - 20. května - kozel zahradníkem

Čas přeje růstu a sázení. I  z omylem vytrouseného semínka vyroste řepa jako hrad nebo fazole, po které vyšplháte k bráně nebeské. To ostatně tuší  už i každý astrologický analfabet. Zarytí odpůrci zahradničení (dokonce i z řad Býků) by však nejraději tento čas jen prolenošili ve voňavé  trávě, která je ovšem přeroste ještě dřív než zvednou opět kotvy...
Energie růstu a nabývání se projeví na všem, do čeho vložíte kus svojí práce a přesvědčení.  Nemusíte být proto majitelem několika akrů, dokonce ani truhlíku za oknem, abyste jí smysluplně využili. Zasaďte alespoň malé semínko svých přání, příroda je zaleje a až dozraje čas, můžete se těšit z voňavé kytice se stejnou chutí, jako když se kozel stane zahradníkem.

1. - 9. května -  staňte se rytířem!

Ať jste narozeni v Beranu, ve Lvu či Štíru (....), nosíte kalhoty, šortky nebo sukni, některé modely chování související s archetypy osloví každého. Jen málokdo se stane hasičem  nebo záchranářem, i když si to v dětství tolik přál. Vesmírné konstelace však v nás mohou alespoň na chvíli vybudit ten skvělý pocit, že jsme silní a  když to bude nutné, dokážeme se postavit čelem ke každé situaci, případně i zabojoval a ochránit cizí životy.

Energie v Býku jsou nyní klidnější a tak je můžeme využít k práci na zahrádce, ale také k tomu, abychom dosáhli svých záměrů a dlouhodobých cílů. Pro někoho mohou být i velmi zištné, ale pro nás ostatní nám mohou naopak poskytnout si určité sebe jistoty a schopnost bránit sebe i všechny, kdo to právě potřebují.

20. - dubna - 9. května - soukromé zemětřesení

Náročné konstelace způsobí i vážnější otřesy podle toho, v jak stabilní tektonické zóně žijete. Na mnoha místech naší planety půjde doslova o život, protože zemětřesení budou letos silnější.

Ale ani v našich podmínkách si nemůžete být jistí, že se pod vámi nezachvěje zem,  třeba při vyjasňování kompetencí ve vaší rodině. Hádky mohou být  doslova na ostří nože protože i jindy klidné povahy nepůjdou pro slůvko daleko. Nejnáročnější termíny jsou 25. - 26, 30. dubna, 2. a 9. května. Pokud chcete mít doma klid, pošlete partnera pracovat na zahrádku (do posilovny, běžet maraton, … )  a veškerý volný čas věnujte přípravě jídla. Určitě to zabere!

16. - 23. dubna - staňte se vynálezcem!

Pokud  je od kolébky vaším jediným přáním stát se slavným vynálezcem a zapsat se do dějin lidstva nějakým úžasným objevem, teď přichází ta chvíle! Úžasné nápady, které předběhnou svou dobu nejméně o sto let,  budou ted padat samy z nebe do hlavy...

Ostatní by měli dávat větší pozor na cestách, zejména před jízdou prověřit svoje auto, zda se v něm něco nechystá odpadnout... Problémy s dopravními prostředky se mohou vyskytnout i obecně, třeba jen takovou maličkostí, že vám před nosem ujede poslední možný spoj.

Hlídejte si své mobily i kabelky, ztráty budou tentokrát jen a pouze vinou vaší roztržitosti. Hlavně pak dopřejte preventivně potřebnou péči svému největšímu miláčkovi, aby vám  - až si ho večer v posteli položíte na klín  - a budete chtít zapnout  - neřekl pod vstvou prachu poslední sbohem..

10. dubna - 2. května - ať žije válka, braňte svůj mír!

Pokud jste smířlivý typ a nejvíc ze všeho chcete mít klid a domluvit se, potom si hodně rychle objednejte železné brnění. Ne každý totiž sdílí filozofii kompromisu a pokud v následujících týdnech nebudete dostatečně chráněni, určitě to schytá nejen vaše duše, ale možná i fyzická schránka. Energické konstelace vyprovokují k činům nejenom jedince s ostrými lokty, ale tentokráte i ty, co se jindy tváří jako míliums. Půjdou za svým hlava nehlava a vůbec jim nebude vadit, pokud cestou někoho zašlápnou. Nespoléhejte proto na vstřícnost a už vůbec ne na soucit. Pokud chcete přežít, rychle se chopte zbraně k vlastní ochraně.

29. března - 11. dubna - jarní námluvy

Konečně je to tady! Pro rtuť teploměru každým dnem stoupá výš a výš, kočky na střechách mrouskají, ptáci se namlouvají ve větvích za halasného štěbetání a ve vzduchu je cítit jaro! Pokud nechcete podlehnout  jeho svodům a rozhodli jste se držet celibát nebo zůstat věrni * .... partnerovi (* doplň číslovku podle skutečného stavu),  budete mít opravdu hodně práce. Planety si vymyslely tolik vášně a jiskření, že už jen pohledem z očí do očí můžete něco zapálit. Hasiči budou mít po celé období pohotovost, ale ani jejich zásah nebo ledová sprcha nemohou zabránit, aby při kontaktu se zajímavým protějškem neshořely všechny  vaše sliby i předsevzetí.

25. - 31. března - (ne)očekávaný bod   zvratu

Ať už dlouho na něco netrpělivě čekáte nebo naopak neočekáváte vůbec nic, bod zvratu vás dostane stejně na lopatky. Šance, které máte už za jisté, proklouznou rukama doslova jako vítr. Provázek však mívá dva konce a pokud náhodou nejste kouzelník a nedržíte v ruce oba, stanou se vaše prohry  výhrou   někoho jiného.

Jestli vás ale čeká totální krach anebo narazíte na pytel zlaťáků a svou životní lásku, to je jen ve hvězdách. .. A v nich umí číst jenom osud  nebo astrolog …

20. - 25. března - držte si klobouky!

Pokud jste zvyklí na svůj klídek a v práci zastáváte taktiku nejmenšího odporu, pak si snad raději vemte  dovolenou! Ale ani tak nemáte záruku,  že se něco nesemele. Než nasednete do auta nebo se sklouznete na kalužině, určitě se vyplatí uzavřít životní pojistku... V práci na vás šéf může  bezdůvodně vyskakovat a třeba dostanete i padáka... Bohužel ne toho zlatého..
Cigarety ani žehličku nenechávejte bez dozoru a plyn nebo střelnou zbraň už vůbec neberte do ruky. Možná bude lepší ani nerozžínat a šupnout rovnou pod peřinu? Ovšem riziko, že tam narazíte na svého nejlepšího kamaráda nebo dokonce nejlepší kamarádku partnerky je značně vysoké...  A pokud nevezmete zavčas roha, cestou vás pokouše i vlastní pes..

Abyste však neřekli, že astrologové píší  jen černé scénáře, ve stejném období můžete také vyhrát jackpot, dát do nosu příteli, co vám chodil za ženou a odletět bez zpáteční letenky na Tichomořské ostrovy, kde se ztratíte z dohledu šéfa, partnerky i z dosahu  všech astrologů...

10.- 20. března - najděte si čas na koncert nebo meditaci!

I když nemáte absolutní hudební sluch, na základce jste málem propadli ze zpěvu a o Bachovi se domníváte, že to byl známý německý politik,  tuto šanci určitě nepropásněte!  Mimořádné uskupení planet  ve znamení Ryb zamává nejenom s přírodou, která už se chýlí ku jaru, ale i se schopností slyšet, rozlišovat jemné nuance zvuků a vnímat hudbu doslova celým tělem. 
Už jen ranní zpěv ptáků může být tím největším hudebním zážitkem,  který se dotkne něčeho hluboce uloženého ve vašem srdci. A to i přesto, že váš kardiak  tvrdí, že jste adept  na infarkt a partner, že srdce ani nemáte.. 

Kupte si lístky na koncert, do divadla nebo si alespoň doma pusťte něco pěkného.. Budete mile překvapeni, že vaše oblíbená hudba zní nějak jinak a  lépe..

Meditace půjdou sami i těm, kdo to nikdy dříve nezkoušeli a duchovně založení by určitě měli zajít na bohoslužbu nebo se alespoň pomodlit. Jejich prosby budou vyslyšeny...

9.- 10. - března - pozor na sny a na duchy!

Tento čas je natolik magický, že uslyšíte trávu růst. Překvapivě porozumíte i tomu, co si o vás myslí váš pes nebo vaše drahá polovina.. Co si o vás myslí vaše děti nebo šéf raději ani vědět nechtějte..
Pokud v noci někdo zaklepe na vaše okno - neděste se,  bude to jenom duch, který si přišel z nudy popovídat o svém nekonečném záhrobním životě...
Na noční stolek si pro jistotu položte zápisník, sen z dnešní noci vám totiž prozradí mnohem víc, než vás psychoterapeut a navíc zcela zadarmo...

1.- 11. března - rozum se zastavil, ať žijí city!

Ke konci zimy máme ideální příležitost  na chvíli se zastavit a nechat čas jen volně plynout. Retrográdní Merkur až do půlky března nás stejně nutí, abychom některé věci odložili, protože lámat věci přes koleno by bylo zbytečným plýtváním energie. Planety nám teď umožňují vrátit se časem zpátky, do vzpomínek,  třeba do dětství nebo až ke kořenům svého rodu.

25.  února - 1. března - láska nebeská..

I když většinou dáváme přednost materiálním požitkům a vlastnímu prospěchu, někdy je všechno překvapivě jinak. Pokud jste právě dokázali někomu nezištně pomoci, slitovali se nad opuštěným zvířetem nebo jen darovali úsměv a  naději, pak vaše kroky nejspíš vedl Anděl.. 

17. - 25. února - černá nebo bílá?

Ne vždy jsou věci pouze černé  nebo bílé, a tak nám planety v jedné kupě nabízí abnormální soucit, empatii a pochopení,  konstruktivní práci s dobrými výsledky, ale kde si věci nepohlídáme,  můžeme se snadno dopustit omylu, něco ztratit,  dostat se do minusu anebo dokonce někomu naletět.  Klíčovým dat na průšvihy je 25. 2. a to zejména ve vztazích.  Nejlepších výsledků pak dosáhneme 21. února.

11. - 18. února - vrhněte se do víru společenského života!

Zábavy, posezení, divadla, ale především koncerty mají zelenou! Být sám doma se nenosí, planety přejí sdružování a vášnivým diskusím, při kterých není nutné zvítězit, ale spíš zapojit set, pobavit a dozvědět se spoustu nového. Výběr šatů na ples nechávejte na náhodě, ale běžte nakupovat 18.-20.2.

1. - 10. února - každý má rád každého

Po krátkém oteplení, které se již zdá předzvěstí jara, teploty poklesnou a s nimi trošku i nálada. V první únorové dekádě však bude ještě převládat optimismus a také mírná euforie. Lidé častěji sáhnou po skleničce, aby si zpříjemnili dlouhé večery. Než však někomu svěříte peněženku,anebo klíčky od bytu, měli byste se přesvědčit o jeho čestnosti. Dobré srdce a soucit totiž mohou stát na pokraji i těžkých průšvihů a málokdo se chce stát dobrovolně bezdomovcem.

20.ledna - 1. února - světem letí optimismus

Poslední lednová dekáda proběhne v duchu optimistických vibrací, při kterých se i zcela neznámí lidé nadšeně spojí za stejným cílem. Dohady a diskuse se týkají více věcí společenských než osobních problémů a většinou nepůjdou do krve. Štěstí je tentokrát nakloněno těm, kdo se umí podívat na věci z nadhledu a chytnout příležitost za ten správný konec.

12.-19. ledna  rozum nebo vášeň?

Dilema mezi vášní a rozumem  uvede hodně lidí do rozpaků. I když jsou někteří zvyklí mít v životě všechno do puntíku spočítáno a naplánováno, tentokrát je jejich pudy obelstí. Čas totiž přeje úletům a vášnivým hrátkám, které mají do slušnosti nebo romantiky hodně daleko. Kdo má problémy se žárlivostí, měl by dočasně odletět na dovolenou na pustý ostrov nebo za polární kruh, tam zaručeně vychladne..

5. - 11. ledna - nevěřte všemu, co se povídá

Slova, stejně jako fakta mohou být někdy hodně daleko od pravdy. Nevěřte proto všemu, co se povídá a  nenechte se zahnat do kouta ani o umlátit argumenty. Raději si vše ověřte nebo hrajte na mrtvého brouka...  Do čeho nechcete, aby vám koukali, zakopejte na zahradě!

Počátek ledna 2013  - násilí plodí násilí

Počátek nového roku je ve znamení náročných konstelací, ve kterých vítězí síla na zdravým rozumem. Vztahy se mohou vyhrotit a kdo je silnější, má  bohužel větší šance než ten, kdo se drží slušnosti nebo dodržuje zákony. Jedinou možnou radou v takové situaci je: braňte se a nedejte se! Na silnicích pozor na pokuty a na úřady až do 10. ledna raději vůbec nechoďte..!

Vyhledávání