Co letí právě vesmírem 2012

28.03.2013 23:24

31.12. -Silvestr 2012

Silvestr by se měl tentokrát opravdu podařit! Luna ve Lvu slibuje velkolepou zábavu a schopnost upřímně se radovat, ať jste právě s kýmkoliv. Pouze po ránu mohou na někoho jít ještě deprese z končícího roku. Domácí rozbroje o tom, jak letos strávíme Silvestra, by měly skončit nejpozději 30.
Planety slibují, že si poslední den v roce užijeme, ať už ho  budeme trávit aktivně na horách, ve větší společnosti nebo jen se svými blízkými přáteli. Drobné legrácky a překvapení mohou občas někoho vyvést z míry, ale to nic neubere na celkově podařeném večeru. Pouze odvážné a přitom riskantní kousky raději vynechejte, ať neskončíte v nemocnici se zlomenou nohou.

Bavit se můžeme hluboko přes půlnoc, pouze po druhé hodině ranní na někoho může padnout smutek a pocit osamělosti. Většina lidí se už stejně odebere do peřin.
1. ledna se nám bude spát dobře celé dopoledne, i když aktivnější vylezou již kolem deváté.  K návratu domů je je nejvhodnější čas po poledni a tentokrát by to mělo být relativně bez zbytečných  bouraček. Nicméně mnoho lidí si pod vlivem mlžného oparu může  najet  kilometry navíc. A dopravní policie bude celkem jistě sázet i vydatné pokuty!

24.12. - vánoce

Kdo bude vstávat před šestou, toho čeká krásný den, protože právě vychází Venuše. Budíček na osmou vám zaručí, že budete mít vše pod kontrolou. Kdo vyleze až kolem půl desáté, bude již lítat  jako hadr na holy, aby vše stihnul včas. A kdo si přispí ještě déle, pravděpodobně počítá s tím, že veškerou práci za něj udělají druzí a on se jenom poveze.
Vánoce přejí dobrému jídlu, a to už od rána. Na zlaté prasátko si patrně počkají jenom masochisti. Polední hodiny a brzké odpoledne přeje všem, kdo se chtějí rozletět do světa nebo spíše na návštěvy. Družná atmosféra přispěje srdečnosti a upřímnými rozhovorům, a to samozřejmě i po zbytek dne. Kolem 13. už hodně lidí začne připravovat večeři a rodiny se scházet pospolu a spolupracovat. Ke stolu tentokráte hodně lidí usedne dříve, ale vždyť neuškodí dát si před večeří malou svačinku!
Mezi 16. a 18. hrozí nervozita, vzájemné pošťuchování a konflikty. Do velkých dramat to naštěstí letos nepůjde. Možná jen sem tam někdo bude zklamaný, pokud pod stromečkem nenašel přesně ten dárek, o kterém tolik snil.

Večerní hodiny už budou jenom ve znamení užívání si, poslechu hudby a samozřejmě sledování televize. Odvážnější se vypraví na půlnoční.
Po 20. hodině se hodně rodin již rozdělí a někteří členové se vypráví do svých domovů nebo strávit zbytek večera s někým jiným. Hodně rodin však letos bude trávit Vánoce  jinde než obvykle.
Pozdní večerní hodiny patří již rodinné pospolitosti, i když spát tentokrát málokdo půjde před půlnocí. Pokud má někdo v plánu ještě ponocovat, neměl by zůstat, protože 3. hodina ranní je riziková na pocity osamění a na deprese.

17. prosince -22. prosince

Počínaje nocí ze 17. na 18. se před námi otevírají na několik dnů duchovní vibrace, které nás více povedou k zamyšlení a rozjímání. Také hudba nás více rozechvěje, i když může být trošku falešná! Naopak slova často nedokáží vyjádřit pocity, ale kdo je nám blízký, snadno pochopí...

20. bude hodně lidí zmatkovat a to nejen z obav blížícího se konce světa! Nespoléhejte proto na nic a na nikoho a všechno si pořádně ověřte! Pro všechny škarohlídy je tu špatná zpráva: konec světa zatím nebude, ve hvězdách nic takového není. Ale tu kaši, co jsme si jako lidstvo navařili, budeme muset časem sníst a dostane se i na naše děti a vnuky …

Od pátečního odpoledne se běh času zklidní. Výjimkou bude ale sobotní dopoledne, kdy mnohým mohou selhávat nervy i zábrany. Takže než na někoho vyletíte, raději se 3× nadechněte nebo si strčte do úst vánoční cukroví!

Nemáte-li ještě nakoupené dárky, 18. a 19. sáhněte po hudbě, duchovní literatuře nebo romantickém oblečení.
20. raději nekupujte elektroniku s obrazovkou a vše, co je křehké a může se rozbít!
21. zabodujete s knihami nebo dalekohledem. Riskujete však, že je obdarovaný věnuje někomu jinému.
22. dopoledne se vyhněte všemu, co by mohlo hořet.
Od odpoledne 22. až do Štědrého dne vsaďte na potraviny. Jedinou jejich nevýhodou bude, že zmizí rychleji než sníh..

7. prosince -18. prosince - předvánoční zmatek

Nastává čas zařizování a nákupů. Merkur s Venuší teď půjdou ruku v ruce znamením Štíra a Střelce a podnítí nás k většímu shonu, cestování, soukromým i pracovním schůzkám a především k nákupům.

Již kolem 11. vypukne ten pravý předvánoční shon, který v nás vyvolá také spoustu pochybností, zda jsme se rozhodli správně. Předvánoční zmatek vyvrcholí 18. prosince.

Na vše si nechte více času anebo si vezměte rovnou volno! Pozor také na kapsáře, i oni mají svoji Zlatou a Stříbrnou neděli!

Když zapomenete co jste měli koupit, kde se nacházíte a  kam jste vlastně chtěli jít, pak je ta správná volba na klouzačku anebo sáňkovat, protože na nebi protrhnout další sněhovou peřinou.

29. listopadu - 6. prosince -optimismus i pasivita

Po náročnějším období dostaneme příležitost na chvíli se zastavit a odpočinout, než vypukne ten pravý předvánoční shon. I kdyby byl diář plný poznámek a úkolů, do některých věcí se nám prostě nebude chtít. Koneckonců, máme se na co vymlouvat,  i v přírodě je přirozený biorytmus momentálně spojen s větším klidem, pasivitou a odpočinkem. Snažit se jít proti proudu za každou cenu se nikdy nevyplácí. Dovolte si proto nic moc nedělat, vykouzlí vám to na tváři minimálně úsměv!

Na dárky jen ještě stejně času dost, protože to co koupíte v této době, bude patrně předražené a kvalita může váznout.

16.-30. listopadu

Počínaje 16. listopadem začne pěkně přituhovat. A to se nebude týkat jenom počasí, i když i  tady se můžeme těšit nebo spíše netěšit na začátek mrazivějšího počasí. A  protože od 20.  může také několid dnů mrholit a padat sníh, na silnicích to rozhodně nebude snadné.  Hvězdy nás varují před zvýšeným počtem dopravních nehod a rizikových situací, patrně nejhorším v celém letošním roce! Buďte proto opatrní a  pokud nemusíte, jezděte místo  vlastním autem raději hromadnou dopravou.  Nejhorší dny budou 16., 23., 29. listopadu a 1. prosince.

Také v mezilidských vztazích to pěkně přituhne. Tam, kde již dříve vládla napjatá atmosféra to může vyústit až v domácí násilí. Policie může řešit obecně větší počet násilných činů nebo přepadení.

Problémy ve společnosti se budou vyostřovat, hodně lidí patrně přijde o práci,  respektive se dozví, že je v brzké době čeká výpověď. Mnohým lidem přeteče  poslední kapka trpělivosti a zvýšené napětí se patrně projeví i na další bouřích nebo demonstracích ve světě.
Řešte pro to všechno s rozumem a hlavně v klidu!

10.-20. listopadu - období klidu a vyčkávání

Někdy je v podstatě lepší, že se nic neděje. Také tyto dny mohou být poznamenány určitou pasivitou, protože věci se odročují a chvíli ještě potrvá, než dospějí do svého úspěšného nebo naopak dramatického konce. Období druhé listopadové dekády bychom měli proto využít prostě jen k práci a přípravě věcí, které se na nás nahrnou v poslední dekádě. Tam si totiž nebudeme stačit ani držet  klobouky!
 

1.-10. listopadu - Čas přeje stabilitě i příznivým změnám!

V první listopadové dekádě se budou zjitřené emoce pomale uklidňovat. Pokud plánujete v brzké době nějaké změny, dlouho neváhejte, zvláště pokud jste narozeni v zemských nebo vodních znamení. Čas totiž přeje dlouhodobým projektům a otevírá nové kontakty.

Vzdušná znamení si pro změnu užijí zábavy. Venuše si na dálku podává ruku s Jupiterem, a tak budou všichni lidé srdečnější, přátelštější a i ve  vztazích to  může zase chvíli vycházet.

Drobné lži, omyly nebo jen zmatky v komunikaci i dopravě, které se přese všechno rychle vyřeší, však mohou leckterou situaci nepříjemně zkomplikovat.
 

15.-30. října

Poslední říjnovou dekádu dolehne na mnohé podzimní deprese. Letos by však měla být o něco mírnější než jiné roky.

Dokonce může být i o něco snazší se z ní vymluvit nebo vyzpovídat, čas totiž přeje setkáním, slovu mluvenému i písemnostem. Koncem října však nevěřte všemu, co vám kdo nakuká. Půlka z toho budou jeho fantazie a třetina bude záměrně upravená.  Pravda však tentokrát vyjde najevo překvapivě rychle!


Konec října bude plný napětí. Pokud jste spíš bojácný typ, oblečte si raději brnění. Nejen v soukromí, ale i na veřejnosti se snadno dostanete do ostré palby protivníka,  přičemž v roli útočníka může být váš partner, šéf ale i náhodný chodec nebo protijedoucí řidič.

8.-20. října

Na klid, harmonii a vyváženost se můžeme spolehnout ve druhé říjnové dekádě. Kdo se chce pustit do něčeho nového, neměl by otálet.! Musí však počítat s tím, že se jedná pouze o střednědobé projekty, které do několika let po spuštění patrně samovolně skončí.
Čas je také velmi příznivý pro nákupy elektroniky, dopravních prostředků nebo dokonce pro zakládání nových staveb.

1.- 7.10  pesimismus střídá optimismus

Počátek října přeje optimismu, zvláště 5.-6., kdy  Luna přechází přes Jupiter v Blížencích. Po náročnějších událostech předchozích dnů se budou lidé chtít bavit  a užívat si. Podaří se to však jenom některým, protože jiné konstelace ukazují ve stejném období na zvýšený sklon k pesimismu a depresím.  Nejnáročnějším dnem bude  4. říjen, kdy zvýšená  popudlivost s spojená s pocitem neschopnosti řešit problémy může u hodně lidí dojít ke  slovním až  fyzickým výpadům.

16.9. - 2.10.  změna, útěky a nestálost

jsou hlavním tématem až do počátku října.
Ptáci odlétají do jižních krajů a nadcházející podzim v nás může vyvolat splín.
Náročné konstelace ukazují na plno nepředvídatelných událostí, které nás většinou příliš nepotěší. Ve vztazích se stupňuje napětí, které často  skončí bolestným  odchodem  jednoho z  partnerů  a to  i za cenu ztrát.
Nově navázané vztahy budou v lepším případě jen dočasným úletem a pokud si koupíte něco nového, od čeho  očekáváte delší  životnost, budete asi zklamáni.
Jediné, čemu se bude dařit, je vzdělávání. Studenti tedy mohou mít dobrý start, pokud ovšem školu hned na počátku školního roku nedopustí.

1.-10.9.

První dekáda září  přeje ztrátám, ale i trvanlivosti a obnově. Že se nám něco nedaří nebo se věci pokazí, na to už jsme dávno zvyklí a házíme to do koše.  Věci započaté v tento čas  nebo i předměty zakoupené během první dekády sice nebudou dokonalé, ale mají šanci na opravu a další pokračování. Po prvních svízelích,  pokud se nenecháme vyloženě odradit, máme tentokrát šanci uspět. A to už je víc, než si můžeme přát!
 

23.8.- 5.9.

Po bouřkách přichází uvolnění a dusná atmosféra se mění ve vlahý vzduch. Podobně tomu bude i mezilidských vztazích, které po sérii konfliktů čeká příležitost rozumně se domluvit a nabídnout vstřícné  řešení vyhovující oběma stranám.
Mnoho lidí, zejména mužů, se v těchto dnech stane empatičtější a pokusí se získat novou šanci.
Na druhé straně některé vztahy už žádná gesta nespraví  tak  dojde k odcizení a rozloučení už navždy.

6.-24. srpna - letní bouřky

Pod pojmem bouřka si představíme nebe plné blesků s vydatným lijákem a hromobitím anebo také dramatické situace, ke kterým dochází ve vztazích. V astrologii  má obojí stejný původ. Lidé, kteří se narodí za bouřek,  mívají dramatický život a vztahy plné konfliktů a napětí.
Letošní bouřkové období nám právě začíná. Až do poloviny srpna nás čeká nejen více hromů a blesků s následným ochlazením, ale také více problémových situací,  které mohou pořádně zamotat s naším životem. Kdo prožívá dlouhodobě krizi v partnerství, měl by zvážit raději samostatnou dovolenou, aby situaci ještě více nezhoršil. U agresivních jedinců je rozumnější zvolit heslo, které vídáme napsané na klecích v zoologických zahradách - NEDRÁŽDIT!

Potencionální  agresoři nebo oběti jsou především Váhy narozené kolem 18. října, Berani  s datem narození kolem 15. dubna, Kozorozi  kolem 15. ledna a Raci kolem 18. července. Může to být však kdokoliv, záleží na individuálním horoskopu!
Také na cestách bychom měli v následujícím období dodržovat maximální opatrnost, protože se dá očekávat větší počet havárií s těžkými následky. Místo spanilé jízdy vlastním autem zvolte raději autobus anebo cestu pěšky, prospějete  tím svému zdraví i přírodě.

23.7 - 7.8.

Slunce i  Merkur v trigonu s Uranem nám na přelomu července a srpna slibují řadu příjemných překvapení. Jistota není žádána, stejně jak nuda. O dovolené si přece chce každý užívat dobrodružství a to je nyní na dosah ruky!
Příjemné aspekty s Jupiterem naznačují, že se lidé alespoň na chvíli nebudu zabývat starostmi, které je trápí po většinu roku, ale dokáží se odvázat!  Čas stále přeje cestování a až do 6.8. by na cestách mělo být relativně bezpečno.

16.-25.7

Uplynulé dva týdny, zvláště pak poslední dny jsou ve znamení velkého napětí, problémů v mezilidských vztazích i nejrůznějších nepředvídatelných událostí. Mnoho lidí práskne dveřmi v hádce, v zaměstnání nebo dokonce i nad svým dlouhodobým vztahem.
Dobrá zpráva je, že napětí již pomale odezní a alespoň některé věcí se  vrátí do svých původních kolejí.
Při obsluze elektrických a plynových přístorů, jízdě autem a létání však zachovávejte určitou obezřetnost až  do 25. července.

víkend 13.-15.7.

Tento víkend bude ve znamení zvlášť optimistických konstelací, které podporují sdružování a zábavu. Od  sobotního odpoledne přechází Luna ve znamení Blíženců přes Jupiter a Venuši. Optimismus tak bude vládnout světem,  lidé vesměs dokáží brát věci s nadhledem a vidět alespoň na chvíli vše z té lepší stránky.
Čas přeje výletům i setkáním, také cestování má právě zelenou a vše, co dosud vázlo, se zdá být náhle velmi snadné.

Někteří lidi se však  přesto mohou cítit  osamocení a propadat pesimismu a depresím. Po nejbližší dny se stupňuje riziko zkratových  jednání, havárií i rozchodů.

8.7.

Venuše, která již od dubna putuje znamením Blíženců, se koncem června otočila a v těchto dnech ji ještě krátce můžeme najít v těsné blízkostí Jupitera. Obě planety přejí nebývale zábavě, navazování nových vztahů a úžasným zážitkům a to nejen pro ty, co mají právě dovolenou.

Jen málokdy bývá tak příjemné setkat s druhým člověkem jako při spojení těchto dvou planet.  Oslavy probíhají v těchto dnech velkolepě a  vybrané lahůdky  potěší nejeden mlsný jazýček.
Nově navázané lásky budou ty opravdu s velkým  L.  Jen pokud vydrží, mohou za několik let přinést i jistou dávku zklamání, zejména pro ty, co od vztahu očekávají  víc než jen pobíhání po večírcích.
Kdo si chce opatřit nového mazlíčka, neměl by váhat už ani chviličku . Oddaný pes  nebo  kočka  vás totiž nezklamou, pokud se někdy zatoulají nacizí dvorek.

Vyhledávání