Horoskopy v médiích

10.08.2012 13:52

S horoskopy se dnes potkáváme na každém kroku, v novinách, časopisech, v rozhlase i televizi. Mají ale většinou jen zábavný charakter, chtějí nás rozptýlit a pobavit v každodenním shonu. Podezírám redaktory, že si je často vymýšlí sami, aby zvýšili prodej a zaplnili prázdné místo. Nejspíš si to uvědomují i čtenáři, neznám nikoho, kdo by bral vážně rady typu: "Dnes se vypravte na nákupy a pořiďte si něco extravagantního. Váš šéf to určitě ocení."

Ono ani není možné vypracovat horoskop pro všechny Lvy, Panny či Býky na jediný den. Každé znamení představuje úsek 30. stupňů ve zvěrokruhu a protože i ty rychlé planety putují rychlostí jen 0,5 - 2 st. za den, může potkat podobná událost dva jedince narozené ve stejném znamení třeba až za měsíc. Horoskopy pro určitá znamení se proto sestavují ke střednímu Slunci, tedy pro pozici 15. st. každého znamení. Platí pak pro určitý počet lidí, nejvíce pro lidi narozené kolem 8. dne v každém měsíci. Např. jedinci narození kolem 8.10, t.j. ve znamení Vah, kde se Slunce právě nachází, mohou mít z horoskopů v časopisech někdy i užitek.

Přesto nemohou být nikdy úplné. Vycházejí totiž pouze z postavení Slunce. Každý člověk je přitom neopakovatelný, což je zachyceno i konstalací planet při jeho narození. Běžný astrolog pracuje kromě Slunce a Luny s dalšími 8 planetami, některými planetkami a citlivými body. Stejně jako nemůžeme nikdy vrátit čas, tak se již nikdy nezopakuje stejná pozice těchto planet a to ani za mnoho milionů let. A to hraje důležitou roli i hodina narození, místo a prostředí, ve kterém člověk vyrůstá! Proto jakoukoliv přesnější prognózu musíme dělat pro každého člověka zvlášť.

Postavení planet vůči naši Zemi ovlivňuje lidstvo také jako celek. Tvoří tak spolu s námi naše dějiny. Čas má proměnlivou kvalitu, která určuje, kdy je možné ubírat se jedním nebo druhým směrem. Např. od r. 1940 až do r. 2033 podporuje vliv vzdálených planet duchovní vývoj lidstva. Civilizace, která se po 100 let ubírala převážně cestou vědecko-technického rozvoje, se postupně vrací i k jiným, duchovnějším hodnotám. Lidé nacházejí ztracenou nebo odvrženou víru a uvědomují si, že samotný materiální svět, třebaže s největšími vymoženostmi, není úplný. Generace našich dětí a vnuků bude mít na náboženství a duchovní život zcela jiné názory než naši otcové.

Podobně to platí každý den. Jsou prostě období v roce, kdy více padají letadla, kdy více prší nebo kdy se lidé setkávají a dokáží se i dorozumět. Každý z nás reaguje individuálně, podle své vlastní pozice planet při narození. A víte kdo podléhá těmto vlivům nejvíce? Jsou to ti, kteří je popírají. "Hrdinové", kteří si myslí, že na ně Slunce, Luna nebo nějaká vzdálená planeta nemůže mít absolutně žádný vliv. Přitom se každé dítě již na základní škole učí o vlivu měsíce na příliv a odliv. A když nějaká síla pohne mořem, proč by nepohnula jedním chlapem? I naše buňky jsou plné vody, reagují stejně jako moře…

Vyhledávání