Mala by som odist spat?

03.04.2015 00:27
Obraciam sa na Vas s otazkou, kedze nejako po predlzenej materskej sa neviem dostat k tomu, aby som naozaj za svoje dobro bojovala...Nieco ma brzdi a nedovoli urobit krok.
Pred troma rokmi sme sa vystahovali do Tirolska, manzel si tu nasiel dobru pracu, bolo to spolocne rozhodnutie, predpokladala som, ze behom troch rokov sa vyjasni, ci tu zostaneme nadlho, alebo nie.
Pred dvoma rokmi som citila po prvy krat rozhodne, ze odtialto by som mala odist spat, na vychod, aj ked nie do Budapesti, tak aspon k Viedni, aby som bola blizsie k domovu, a nemala okolo seba same hory. Manzel je zasadne proti, on sa tu citi skvelo, podla neho som ja slaba, a nic nerobim pre to , aby mi tu bolo lepsie. Odvtedy sa mi prejavili rozne zdravotne potiaze, ale stale verim, ze sa z nich dostanem, a budem zdravsia, nez pred tym!!
Syn zacne v septembri skolu. Aj tej sa bojim, citim, ze nie je iste, ze to je ta prava skola pre neho. Dlho hovorieval, ze nechce sa ucit po rakusky....Pytam sa Vas, prosim poradite mi, mam si teraz hned zacat pracu hladat v okoli Viedne, Bratislavy, alebo skusit sa naozaj udomacnit tu, a zit spokojne par rokov tu, a az neskor sa odstahovat blizsie k domovu?
Chápu vás, že se vám "cnívá" po krajině,  kterou máte ráda..  Ale neznamená to, že se do ní už nidky nevrátíte..
Pokud se však manžel nechce přestěhovat, těžko ho přesvědčíte, zvláště pokud má dobrou práci a živí celou rodinu.  Společenské poměry nejsou v současnosti dobré a patrně nebudou ani v dalších letech.  Možná, že právě život někde v horách je tím nejlepším, co vám mohl osud nabídnout..
Pokud byste se přestěhovala sama, musela byste ponechat děti u manžela nebo je  naopak odtrhnout od otce.  Ani  jedna z variant se mi nezdá správná, tím spíše, že obě děti jsou dobře sladěny jak s vámi, tak s vaším manželem. Myslíte si, že v neúplné rodině by byly šťastné?  Rozhodla jste se pro mateřství, a tak všechna vaše budoucí rozhodování již nejsou jen o vašich přáních nebo vašem štěstí, ale  štěstí celé rodiny.
Syn  má  od podzimu podpořenu komunikaci, škola mu nebude dělat až takový problém a také jazyk se doučí snáze než jiné roky.  Ve vašem horoskopu pak vidím od podzimu šanci nalézt nové zaměstnání a také se více zapojit mezi lidi.   Stěhování naopak v současnosti nevidím.
Myslím, že byste měla zůstat s rodinou tam, kde jste  a začít se na  věci dívat trošku  jinak.  Máte sklony k frustraci, hůře navazujete  důvěrné kontakty s lidmi a také se neumíte tak snadno otevřít a  radovat jako jiní lidé. V tom je problém, nikoliv v prostředí.  Štěstí člověka neleží ani tak v tom, kde právě žije, ale zda je mezi lidmi, kterými je milován.  Zkuste si více užívat každého dne s dětmi a rodinou  a postupně najít i nové přátele mimo domov. Pak budete ve svém životě šťastnější.  Od konce  léta se váš život může změnit k lepšímu,  neulpívejte ve svých představách, jak by měl vypadat, ale přijměte to pěkné, co vám nabízí...

 

 

Vyhledávání