Paní D. - s manželem se dostali do dluhů a nemohou je splácet

09.08.2012 15:35

Hodně lidí má v poslední době vážné finanční problémy, protože se v minulosti lehkomyslně zatížili nejrůznějšími půjčkami a nákupy na splátky zcela neúměrně svým možnostem. Pak stačí jen drobný zásah osudu, jako je delší nemoc, ztráta zaměstnání a už je tu problém, který třeba ani nemusí mít žádné řešení. Vybrala jsem jen jeden dotaz z mnoha, který při troše snahy může skončit snad i šťastně.

Už od minulého roku máme s manželem vážné finanční problémy (splácení půjček, nájemné, dluh fyzické osobě). Zatím vytloukáme klín klínem, já do nekonečna uzavírám dohody, vymýšlím částečná řešení. To nejde věčně a snažím se chránit manžela, který na toto nemá výřečnost ani nervy. Chtělo by to vyhrát tak 300 tisíc a budeme z nejhoršího venku :-). Pár "zázraků" se mi sice v životě stalo, ale na to čekat nelze. Já jsem před 2 roky musela ukončit vedlejší zaměstnání, starala jsem se o dědečka. To bylo hned o několik tisíc v rozpočtu méně, pak následovaly další komplikace, nebudu to rozepisovat. Moc prosím o předpověď, jak se z tohoto dostaneme. Nerada bych s rodinou skončila pod mostem, dělá mi problémy i splátkový kalendář na nájemné.

Paní D., dnešní doba s doslova podbízením, často až vnucováním se nejrůznějších bankovních i nebankovních institucí a splátkových společností je jako mucholapka, ze které je pak už velmi nesnadné uniknout. Uvíznou na ní lidé, kteří mají sklony k bezstarostnosti a spoléhání se na druhé. Váš manžel má navíc určité sklony k pohodlí a má rád komfort. Na šťastné náhody se v současnosti spoléhat nemůžete.

Ve Vašem horoskopu je to nejhorší už v podstatě za Vámi. Letos Vám kyne možnost získat lepší místo, ze kterého byste byla schopná splácet alespoň základní věci, jako je nájem. Začněte hledat ihned a nebojte se zaměstnání i několikrát změnit. Bude to vždy kvlepšímu. Zajímavé možnosti Vám kynou především o prázdninách. To samozřejmě situaci nevyřeší. Větší finanční obnos by měl vydělat především manžel, který se může vzdálit od rodiny. Zde ho však velké pracovní šance nečekají, naopak, pokud zůstane, bude to mít velmi těžké a o zaměstnání může i přijít. Jeho horoskop ale dává šanci na práci v zahraničí. Nejlépe mimo Evropu. Měl by ovšem odjet co nejdříve, nejlépe již na jaře. Příštím rokem už by to bylo zbytečné. Peníze na cestu a do začátku se najdou, mohou je třeba půjčit příbuzní. Byla jsem v kontaktu s více lidmi, kteří pracovali nebo ještě pracují například v Americe a i když i tam se situace každým rokem zhoršuje, šikovný a pracovitý člověk si tam místo najde, třebaže není nejmladší. Jestliže si tam v dohledné době najde práci, sám se uskromní a bude Vám pravidelně posílat vydělané peníze, pak je tu šance na zaplacení všech dluhů přibližně za 3 roky. Jinou možnost v horoskopech nenacházím.

 

 

Vyhledávání