Paní J. - přítel neumí donést peníze domů ...

09.08.2012 14:53

Nastoupila jsem čerstvě po mateřské dovolené do práce, mám tříletou holčičku. Rapidně se zhoršil vztah s přítelem, otcem mé dcery. Vše začalo loni, kde problém peněz odstartoval moji nedůvěru k němu. Přítel je řemeslník a pracuje skoro pořád, ale máme trvalý nedostatek financí. Stane se, že za mnou přijedou lidé, kterým můj přítel nezaplatil fakturu. Je tedy možné zjistit, co s těmi penězi dělá? Jestli vůbec vydělavá? Vztah mezi námi dvěma je na rozpad, protože já mu už v ničem nevěřím. A to mě doslova ničí. Také si myslím, že má jinou ženu, protože s ním nejsem schopna intimně žít. Jsem přesvědčena, že je mi nevěrný. Myslim si, že asi není vhodná doba se s ním teď hned rozejit, zaplatí aspoň inkaso a trochu jídla ... a pracuje mimo domov. Budu Vám strašně vděčna za jakoukoliv pomoc.

Paní J., rozchod nevidím jako nezbytný. Váš přítel neumí s penězi dobře hospodařit. Těší ho být mezi lidmi, udělá pro přátele leccos zadarmo s příslibem zaplacení Bůh ví kdy - možná ... Citově je opravdu nestálý, řekla bych neukotvený. Vy jste však pevný bod v jeho životě, který mu dodává stabilitu. Má však zrovna dost divoké období, proto to s ním mává ... Vy jste vážná a silná osobnost. Vezměte všechno do svých rukou. Myslím, že by to ještě stálo za to, už jen pro společné dítě. Když bude mít pevné vedení, bude z něj jiný člověk, který udělá hodně i pro Vás. Pokuste se domluvit a sednout si nad problémy. Navrhněte mu, že mu budete v jeho firmě pomáhat. Připravíte mu přesné ceníky, které bude mít s sebou. Daňové doklady, výkaz jízd, soupisy náhradních dílů a jejich ceny. Musí si navyknout, že bude vše na místě účtovat, řádně sepisovat a podle toho i inkasovat. Jedině pak se jeho příjmy zlepší. Postarejte se prostě o jeho účetnictví, o placení všeho potřebného a od něj každý den požadujte patřičné zápisy i peníze. Časem se to naučí sám, má k tomu dobré předpoklady.

Pokud má nějakou známost, nemusíte se jí bát, je to jen lehký flirt a brzy skončí. Připomeňte mu společné dítě a jeho otcovskou povinnost. Musíte si jen trošku věřit. Je to dobrá cesta k nápravě. Letos to ještě půjde ztuha, ale ve druhé polovině roku bude mít hodně práce a věci se pohnou. Na vyřešení máte celý rok. Teprve kdyby se do roka nic nespravilo, neváhejte a odejděte. Situace tomu bude nakloněná, najdete bydlení a jiného partnera.

Vyhledávání