Paní Lenka - pět roků se snaží o dítě

09.08.2012 15:28

Mám na Vás jednu otázku. S manželem se snažíme již 5 roků o dítě a stále se nedaří. Proto bych se Vás chtěla zeptat, jestli se nám podaří mít vlastní děti a za jak dlouhou dobu.

Paní Lenko, z Vašeho horoskopu je patrné, že Vaše plodnost je snížená, ale rozhodně ne vyloučená. Důležité je proto správné načasování. Manžel by měl být sice plodný dostatečně, ale i v jeho indiciích je spíše málo dětí a v pozdějším věku. Vy sama jste měla dobré podmínky pro otěhotnění na podzim loňského roku, současně Vám však již nastupoval vliv pro těhotenství nevhodný, takže to příroda zařídila dobře. Tento negativní vliv přetrvává prakticky až do konce roku 2007, pak začne slábnout. Pokud byste náhodou uvažovala i o umělém oplodnění v tomto čase, opravdu by nebylo vhodné, patrně ani úspěšné a mohlo by do budoucna poškodit Vaše zdraví.

Od počátku roku 2008 se můžete o těhotenství opět pokoušet, může se podařit, ale není to 100%, protože výrazné podpory právě na reprodukční orgány ještě nemáte. Celkově však u vás dojde ke zlepšení zdraví a rozhodně to bude úspěšný rok. Pokud by jste se tedy pokoušela o dítě, mělo by dojít k takovému načasování, aby porod proběhl nejpozději v květnu 2009. Od května 2009 do prosince 2010 (včetně) považuji těhotenství za rizikové, takže by bylo lépe se před ním chránit. Dobrý čas pro početí, a tentokráte již na velmi dlouho, nastane až od počátku roku 2011. To vám bude teprve 31 let, což je v dnešní době pro porod dítěte, i prvního dítěte, celkem běžné. Hodně lidí přistupuje k plánování dětí až po 30-tce, zkuste proto své dosavadní plány přehodnotit. Myslím, že ani Vy ani Váš manžel nejste vyloženě rodičovské typy, takže se časovými údaji netrapte a čas než se stanete rodiči využijte jeden pro druhého, pro své zájmy i přátele. Po narození dítěte většinou na dlouhou dobu moc času nezbývá.

Vyhledávání