Paní Líba - manžel se doslova přes noc změnil a chce se odstěhovat a rozvést ...

09.08.2012 14:54

Vždycky potěší, když se někdo ozve i po čase a dá vědět, že se mu podařilo svou situaci vyřešit. Tak to bylo i v případě paní Líby. Zopakujme si nejdříve její příběh:

Paní L. píše: Miluji svého manžela, ale před čtyřmi týdny se doslova přes noc naprosto změnil a oznámil mi, že se chystá odstěhovat, případně rozvést. V současné době již shání podnájem. Chtěla bych vědět, zda je ještě nějaká šance na záchranu našeho manželství, nebo zda se opravdu  nejbližších dnech odstěhuje, případně jestli se po čase vrátí (až si vše promyslí) anebo zda opravdu požádá o rozvod.

Ať už Vám manžel jako příčinu svého jednání říkal cokoliv, ve hře je jiná žena. Vy jste pracovitý i praktický člověk, potřebujete stabilitu a blízkost svého muže. A velmi, velmi potřebujete harmonii a být v životě milována. Sama dáváte lásku celou svou duší i tělem, pokud jste s partnerem spokojena, nevěra by vám na mysl nepřišla. Ale Váš muž je dynamičtější, místo uvažování spíš jedná. Touží v lásce po atraktivních zážitcích, chce stále něco nového a vzrušujícího, něco, co dráždí a trochu i bolí. Je také velmi romantický, sní o něžné víle, ne o ženě u plotny. V posledních asi 2 létech mu přišly v horoskopu tyto touhy nejsilněji v celém životě. Pokud se mu zdála skutečnost příliš nudná, prostě se poohlédl jinam. Pokud jdou muži takové aspekty v horoskopu, má o tom jeho žena vědět dopředu. Pak může zavčas třeba vybrat společné konto, odvést ho na cestu kolem světa, nabídnout mu atraktivní prožitky sama a dokonce je prožívat spolu s ním. Tím se vztah jen posilní a on pak nehledá jinde. Z tohoto úhlu pohledu jste přišla pro radu pozdě.

A v posledním roce (od prosince 2005) měl Váš muž také pěkné příležitosti pro lásku i pro citový život. Myslím, že potkal ženu, která se mu zdá atraktivní a kvůli které je ochotný zničit si manželství a myslí to s ní vážně. Může to být i mladší žena a možná je sama zatím zadaná. Vaše vzájemné spojení s manželem je osudové a velmi pěkné, prakticky skoro nemůže být lepší. Nemyslím, že by si svůj odchod rozmyslel, ale možná že po čase zjistí, že se jednalo jen o vzplanutí a že Vaše společné pouto je přece jen důležitější. Tipuji tak do roka, ale zaručit Vám to bohužel nemohu, neznám její datum ani hodinu narození Vašeho muže. Záleží jistě také na tom, co jste spolu prožili a jak jste se k sobě chovali.

Protože v současnosti jsou i ve Vašem horoskopu zlomové aspekty, odloučení je alespoň na nějakou dobu nevyhnutelné. Neberte to ale jako pohromu, spíše jako dar, kterého můžete využít pro sebe. Přestaňte truchlit a myslet na manžela, pusťte ho prostě také k vodě. Vím, že se Vám tato rada zdá v této chvíli těžká, ale zkuste to. Začněte se věnovat víc sama sobě, po dlouhém manželství si zasloužíte oddech a trošku hýčkání. A když tu nikdo jiný není, hýčkejte sama sebe. Změňte účes, kupte si něco moc pěkného na sebe. Začněte třeba chodit cvičit, při pohybu se uvolňují endorfiny a bude Vám lépe. Zlepšená postava bude bonus navíc. Přestaňte manželovi, pokud ještě bydlí s Vámi, prát a vařit, stejně si to nezaslouží. Místo toho se naložte do voňavé vany, pusťte si hudbu, zapalte svíčky a čtete si. Nejsou to laciné rady. Tím vším si postupně zvednete sebevědomí, bude Vám lépe a také budete pro muže atraktivnější. Do roka se buď vrátí nebo ne. Ale když už se vrátí, mělo by to být k jiné, proměněné ženě. Možná v něčem takové, jsou si snil. Která mu místo teplých buchet (věřím, že ty umíte skvěle) nabídne občas něco zvláštního, divého i romantického zároveň, něco, co se podobá milování za jízdy na horské dráze při mrazivé měsíční noci, ale z čeho budete mít pochopitelně potěšení i Vy sama. A až naplní své sny, ještě rád se zakousne do Vašich sladkých buchet, které se tak rozplývají na jazyku ...

A když ne, budou po takové ženě brzy (nejpozději v r. 2008) toužit i jiní muži. Ale věřím, že Vám toho nebude zapotřebí.

...

A jak její příběh dopadl? O 3 měsíce později se znovu ozvala:
 
Ještě jednou se Vám ozývám a děkuji za rady, které jste mi dala. Jen Vám chci napsat, jak to všechno dopadlo. Celé situaci jsem nechala volný průběh. Manžel si našel byt, začal si ho zařizovat, dvakrát do něj odešel a dvakrát se vrátil. Nikdy v něm nevydržel sám déle než dva dny. A nakonec byt vrátil, aniž by se do něj skutečně nastěhoval. Jak jste předpokládala, ukázalo se, že je v tom jiná žena, podstatně mladší. Manžel sice tvrdil, že kvůli ní to nebylo a že o ní neuvažoval jako o partnerce, ale zdá se, že šlo o vážnější vztah. Opravdu je zatím zadaná, ale asi to není ono a chtěla se poohlédnout jinde. Manžel byl vhodná kořist. Slečna má totiž dluhy a potřebovala, aby jí je někdo zaplatil. Také spolu pracovali, takže ji měl neustále na očích, ale nakonec se předvedla poněkud hystericky a to dokonce na pracovišti. Ode mne na něco takového manžel zvyklý nebyl, takže se mu asi otevřely oči. Slečnu z práce vyhodili a od té doby je doma poměrně klid. Někdy má ještě takové nálady, jako by byl cizí, zřejmě si ještě něco potřebuje v sobě srovnat a já doufám, že to tak opravdu je. Sice je pravda, že moje důvěra k němu byla snad až slepá a stoprocentní, co řekl, to platilo. Teď jsem stále trochu podezřívavá a ve střehu, bude mi nějaký čas trvat, než se důvěra k němu obnoví. Ale snad se i to časem srovná. Dokonce jsem na vaši radu začala cvičit. Shodila jsem a vypadá to, že manžel to ocenil. Teď už mi nezbývá doufat, že nesnázím je konec a něco podobného že se nebude opakovat :-)))) Ještě jednou děkuji za Vaše rady. Libuše

Paní Libuše, jsem ráda za Vás, že to tak dopadlo. Ta slečna se k němu naštěstí nehodila, má manipulativní sklony, možná je chyba, že s ní chvilku nežil, sám by se pěkně potrestal a Vás si pak více vážil. Věřím, že ještě letos zažijete dostatek citové pohody. Na podezírání zapomeňte, ale do budoucna si ponechejte více času a prostoru pro sebe i pro své zájmy. Alespoň jeden večer prožitý s kamarádkami nebo pro své koníčky, o domácnost ať se postará manžel. Naplánujte pěknou společnou dovolenou a tam se nechejte hýčkat jako královna! Zasloužíte si přece pořádnou kompenzaci! Neuškodí, když se budete více bavit a když Vás manžel uvidí i ve společnosti jiných mužů. Alespoň si uvědomí, o co mohl přijít. Muži jsou už takoví, že chtějí ženy, které nemají a o které usilují jiní muži. Oni za to vlastně vůbec nemohou. Tohle je součást Darwinova přirozeného výběru, o kterém se učí děti ve školách. Určitě by bylo užitečnější, kdyby alespoň místo jedné hodiny matematiky týdně měli vyučování zaměřené na mezilidské vztahy, etiku, morálku a lidské pudy.

Vyhledávání