Prstýnek a kometa

09.08.2012 14:33

Muž ve znamení kozoroha, 28. let: V jižním Turecku jsem jí 22. 9. 2007 dal prstýnek na šňůrce, těsně na to "spadla velká ocasatá hvězda".Myslel jsem to tak, že buď časem ten prstýnek dá na ruku a nebo dá na ruku tu šňůrku a budou z nás kamarádi.

Vrátil jsem se do čech ona tam teď studuje na semestr nebo dva. Psali jsme si, volali, docela často. Ale nějak to po 7 týdnech začalo váznout. Mám ji moc rád, ale jestli na mě kašle tak to nestrpím. Co to ale bylo za znamení? Ta hvězda? Tak se ptám astrologů. Poraďte prosím.


Padající hvězdy lidé občas považují za šťastné znamení. Nikde však k těmto domněnkám není žádné opodstatnění, protože ve skutečnosti mají spíše paralelu s kometami. A ty jsou již po staletí považovány spíše za znamení neblahé, přinášející na Zemi nemoci, války, hladomor. Lidé proto kdysi sledovali přílet komet s hrůzou a obavami.Ne z nějakých pověr a nevědomosti, ale protože pozorováním zjistili, že je tomu tak. Můžeme jen spřádat nejrůznější teorie, proč by mělo přiblížení komety mít na naši Zemi tak neblahé působení - třeba narušením fyzikálně -chemických procesů svrchních vstev atomosféry následkem zvýšeného dopadu kosmického prachu. Jisté však je, že i např. astronomy a veřejností v r. 1997 tolik sledovaná kometa Heila-Boppa byla následována záplavami, které pak do budoucna odstartovaly sérii ohrožení vysokou vodou i v našem dosud klidném středomoří.

"Padající hvězdy" jsou vlastně úlomky meteoritů, tedy jakých si zbytků po kometách, které shoří při dopadu do zemské atmosféry. Protože jsou jen velmi malé, nemohou samozřejmě výrazněji ovlivnit život na Zemi. Jejiž kosmický život tak v okamžiku padání vlastně končí. Kdybychom jim chtěli přiřadit nějaký astrologický vliv, mohli bychom je spojit k nějakým výjimečným zážitkem, který náš život na chvíli prozáží a který si budeme dlouho pamatovat. Spíše než začátek něčeho významného však znamená konec nebo jen událost, jež nebude mít dlouhého trvání.

V době, kdy se stala popisovaná události, ve Vašem horoskopu zážil Jupiter nad Vaší nativní Venuší. Znamená to, že Vaše srdce bylo vřelé a nachystané dávat i přijímat lásku. Ale Vaše kamarádka tak připravená nebyla a zatím není. Nemyslím ani, že by jste byli spolu sladěni natolik, aby z této epizody vznikla velká láska.

Zajímavé ovšem je, co píšete, že totiž nestrpíte, pokud Váš zájem neopětuje. Tato slova úzce rezonují s dispozicemi ve Vašem horoskopu. Avšak lásku ženy nezískáte ani příkazem, ani násilím. Můžete možná na chvíli ovládnout její tělo, ale duše je stejně prchavá, jak mihotavé světlo hvězd a odlétává stejně daleko.

Vyhledávání