Řekl, že už na to nemá

09.08.2012 14:38

Slečna E., které je 17 let, se před měsícem rozešla s přítelem: Vím že to v životě zažije snad každý, zvlášt v mém věku a vše jednou přebolí, ale je tu spousta otázek, problémů a někdy si člověk neí rady a já stále cítím velkou nejistotu a nevím jak dál. S mým přítelem jsme spolu byly 2 roky, poté se se mnou z nenadání rozešel se slovy: Miluju tě, ale už na to nemám...

Nerozumím tomu, i když bych ráda. Všichni mi říkají, že se vrátí, ale nechci si dělat naděje a snažím se žít dál ale stále ho miluju a v hloubi doufám že se vrátí i když cítím že ne. Jsem velmi citově rozpolcená osoba trpím depresemi hlavně v důsledku toho že mě před pár lety zneužíval druh mé matky a soud rozhodl že je vina více na mé straně.


Slečno E, to co prožíváte, je přirozené. Nicméně věřím, že Vám osud nadělí ještě hodně lásky i partnerské spokojenosti. Jste hodně citová a také soucitná, musíte se v životě naučit se více bránit, aby lidé Vaší dobroty nezneužívaly. Za Vaší minulostí je třeba udělat tečku. Ne ji uzavřít jako kostlivce do skříně a nést si tak po zbytek života skryté pocity viny nebo naopak neodpuštění. Je nutné se s ní vypořádat aktivně, tedy podstoupit např. psychoterapii, doporučovala bych vyhledat organizaci, která se tématem zneužívání zabývá. Nebo vyhledat ve Vašem okolí homeopata, praktikující konstituční léčbu. Nejlépe samozřejmě obojí.

Váš přítel byl příliš mladý a nezralý, aby dokázal nést tíhu událostí Vašeho dřívějšího života a být Vám oporou. Jeho stejně staří kamarádi si užívají svobody, flirtují s různými dívkami, užívají zábavy... Nedivte se, že také zatoužil po svobodě a ulehčení! Vy jste celou svou osobnsotí nasměrovaná na druhé, ale on je daleko více introvertní a zaměřený na sebe a valstní požitky! Má nyní citově dramatické období, potřebuje změnu a volnost. Nechejte vztah otevřený a vyřeště si zatím svoje záležitosti. Bavte se a poznávejte i jiné hochy, získáte více zkušeností!

Vaše vzájemné sladění je velmi dobré, bylo by dost dobré pro kvalitní celoživotní vztah.Nemohu Vám to slíbit, ale možná po nějaké době, která se však nemusí počítat na měsíce, ale spíše na roky, oba zjistíte, že patříte k sobě. S konečnou platností a navždy.

 

Vyhledávání