Slečna Viera - chtěla by odjet jako dobrovolnice do Afriky

09.08.2012 16:01

V novembri minulého roka som odišla na10mesiacov do Veľkej Británie doorganizácie, cez ktorú bolo možné odísť doAfriky ako dobrovoľník. Keďže je to dlhý príbeh, len poviem, že mi to nevyšlo, dôvody sú viaceré, zdravie, financie, vyčerpanosť ... Jednoducho zlyhala som ja i"organizácia".

Teraz som opäť doma naSlovensku, naAfriku však stále neviem zabudnúť, mám pocit, akoby som žila azároveň nežila vdvoch svetoch - vAfrike adoma. Osklamaní Vám ani nemusím hovoriť. Atak by som sa Vás chcela spýtať, či mám oto ešte bojovať, či mám vôbec ešte odobrovoľníctve vAfrike rozmýšľať alebo je lepšie ísť inou cestou. Treba ešte povedať, že teraz som dosť unavená, dourčitej miery rozčarovaná ztoho celého apo10 mesiacoch vGB ajbezpeňazí, takže, ak by som sa preAfriku rozhodla, bolo by to najskôr tak occa4-6 mesiacov.

Slečno Viero, je to velmi pěkný dotaz, na který ráda odpovím. U Vás Afrika není žádný rozmar, protože jste obětavý člověk s charitativním cítěním. Máte vrozenou vysokou míru odpovědnosti, vytrvalosti i ctižádost. Jste přímo předurčena pro takovou práci i mnoha dalšími vlastnostmi a věřím, že tam vykonáte hodně užitečného. Zdaleka se nemusí jednat ojedinělý pobyt, cizina Vám může být předurčena.

To, že se tak nestalo v uplynulém roce, neberte jako zklamání, ale jako důležitou zkušenost. Podmínky ještě nebyly vhodné. Myslím, že Vás to do Afriky netáhne náhodou, ale že se tam ve správný čas a na správném místě potkáte s důležitými lidmi pro Váš další život. Odpočívejte a čerpejte síly pro další cestu. Od nového roku máte procestování do dalekých krajin mnohem lepší podmínky. I když ten ideální čas nastává až někdy kolem dubna (možná až v listopadu příštího roku = krajní termín), může se stát, že se Vám naskytne nějaká příležitost již kolem ledna2007 a dalo by se jí využít.

Ale pozor - vroce2008 vidím ve Vašem horoskopu silný trend k mateřství, zejména pokud byste byla na území Slovenska, respektive stačí Evropy. V Africe ovšem na mnoha místech také. Je to velmi pěkný termín, který doporučuji využít, pravděpodobně by se Vám narodila holčička a byla by pro Vás velkým štěstím. Ani kde není psáno, že byste těhotenství nebo porod nevládla právě v Africe, 2008 pro Vás bude výjimečný rok. Výhodnější je pro Vás pobývat v severní a severozápadní části Afriky. V jihozápadních oblastech byste se mohla cítit dost opuštěná. Ještě by mě zajímalo vaše povolání, slušela by vám například medicína. Přeji Vám, aby se Váš sen uskutečnil přesně podle představ a ještě mnohem lépe.

Dobrý deň. Ani neviete, ako ste ma potešili. Sama akosi cítim, že by som mala doAfriky odísť, je to akýsi vnútorný pocit, že tam jednoducho musím ísť, aby som okrem poskytnutia pomoci "čosi" pochopila, niečo, čo mi je skryté ... môžem to nazvať "vyššou dimenziou" alebo "vyššou pravdou"? Len tá neistota; dôvera je akási slabšia, aksa raz človek popálil. Ale nechcem to vzdať. Pýtam sa sama seba veľa otázok, až som sa pri mojom večnom "blíženeckom" premýšľaní dostala ktakým otázkam, či Afrika nie je naozaj len - ako ste to vy nazvali - môj rozmar, či nie som tak rozmaznaná, že pohŕdam "klasickým" životom, ktorý žijú milióny ľudí. Všetko vomne mi však hovorí, že to tak nie je, jednoducho akosi zmysel života vidím vniečom inom, niekde inde. Naneštastie premoje okolie je to ťažko pochopiteľné, moji rodičia prežili celý ich poctivý život na Slovensku atak očakávajú niečo pobodné ajodo mňa. Ale mňa to veľmi "tlačí kmúru".

Mnohé mi v poslednom čase nevyšlo, odroku 2000 prechádzam mnohými skúškami. Preto, keď mi to nevyšlo ani teraz s Afrikou, sklamanie bolo veľmi veľké. Ale treba bojovať. Pobyt v Anglicku mi dal veľmi veľa, stretla som tam úžasných ľudí (dobrovoľníkov), takých "anjelikov" zcelého sveta, ktorí sú mi veľmi blízky ich životnou filozofiou.

Chcem sa Vám ešte raz veľmi poďakovať zaVašu odpoveď, zaVáš čas, ktorý ste tým strávili. Čo sa týka povolania, vyštudovala som sociálnu prácu. Ale neboli ste smedicínou ďaleko, bol/je to môj sen, len mama ma akosi pred 7rokmi od toho odhovorila. "C´est la vie", ako by povedali Francúzi. Ešte raz ďakujem. Viera.

Vyhledávání