Umělé oplodnění nebo adopce?

09.08.2012 15:29

Dobrý den, mám dotaz. Pododobné asi dostáváte často, ale proč to nezkusit. S manželem oba toužíme po dítěti, ale stále se nedaří, asi 4 roky už běhám po doktorech, manžel je v pořádku, potíže jsou u mě. Mám anovulační cykly. Ovulace u mě probíhá pouze při užívání léků. Máme za sebou 2 neúspěšné inseminace a čeká nás ještě třetí a pak tři pojišťovnou hrazené pokusy o umělé oplodnění. Nechci zbytečně házet flintu do žita, ale nejsem si jistá, zda do toho všeho jít. Začínám se vážně zajímat o adopci. Nevím, jestli cesta nevede tudy, ale celé se to příliš komplikuje, manželův posudek z práce nutný k žádosti o adopci se velmi zdržuje díky jeho přestupu do nové práce, bude to zpoždění asi na půl roku - zase další čekání. Jsem z toho čekání unavená a nevím, co dál, dočkám se vlastího nebo na mě někde čeká opuštěné dítě?

Paní P., nic se v životě neděje náhodou. Lidé, kteří k dětem přichází velmi obtížně nebo vůbec, si většinou z minulých životů přináší těžké prohřešky vůči dětem nebo životu obecně. Zažívají pak v tomto životě marnou touhu, zklamání, potraty nebo snad dokonce úmrtí dítěte. To zásadně mění jejich dřívější postoje a života, dětí i rodiny si více váží. Jsou to lidé, kteří v minulosti podstoupili potrat, své děti týraly, opustili je nebo snad dokonce někoho zabili. Hodně lidí naší generace v sobě nese válečnou stopu, protože od světových válek to není tak dlouho. I Vy máte v sobě hodně bojové energie. Vaše duše se teprve mění v ženskou, a tak není divu, že i tělo zatím pokulhává.

Lékařské zásahy, které jste podstoupila, a které ještě případně podstoupíte, jsou velmi razantní. Nikdo neví, jaký vliv budou mít na ženy a jejich zdraví za několik desítek let a jaký vliv budou mít na plodnost dalších generací. Proto nejsem jejich přívržencem, je to jako ono pohrdavé: "Poručíme větru dešti...". Tyto zásahy jsou úspěšné stejně pouze v případě, že tělo ženy je na mateřství připraveno. A to není u každé ženy kdykoliv. Ani u Vás tomu tak zatím nebylo. Děti, které se narodí z umělých oplodnění, mívají velmi náročný horoskop. Není divu, protože už na počátku jejich života stálo násilí. Proto ani jejich osud nebývá jednoduchý a jejich vlastnosti či postoje vůči své matce mohou být dosti konfliktní.

Ve Vašem případě bych se přiklonila k variantě adopce. Vždyť mnohdy ti, které nám přihraje osud, s námi mají mnohem lepší vazby než rodinní příslušníci. Nemějte stres z časové prodlevy. Vše se děje, tak jak má. Již koncem roku se Váš život znatelně pohne a v příštím roce vše úspěšně vyřídíte. Myslím, že toužené dítě můžete získat již v příštím, maximálně v přespříštím roce. Podle Vašeho horoskopu bych ani nevylučovala, že to bude dítě jiné národnosti.

Vyřizujte si tedy pomalu adopci, ale věnujte péči i sama sobě a svému tělu, rozvíjení svých ženských energií. Vyberte si způsoby, které Vám budou opravdu vyhovovat, může to být tanec nebo břišní tance, protože máte hodně energie. Doporučovala bych Vám navštívit dobrého reflexního terapeuta, který by Vás naučil masáží reflexních zón podpořit činnost vaječníků. Ta by se mohla v příštím roce trošku zlepšit (březen, duben). Ke konci příštího roku - v polovině listopadu máte přirozeně plodné období. V ideálním případě by mohlo dojít k přirozenému otěhotnění. Sledujte již předtím své bazální teploty, zda hormonální funkce nejsou již v normálu. Určitě by Vám nevadilo mít případně děti dvě, adoptované i vlastní. Pokud se přece jen rozhodnete využít umělého oplodnění, mělo by to být v tomto období.


Velmi, velmi Vám děkuji za odpověď, dodala jste mi naději a odvahu. Jsem si jistá, že na mě ta malá dušička někde čeká a strašně moc se na ni těším a budu trpělivá.

Vyhledávání