Zánět slinivky břišní

16.02.2015 18:51

Dobrý den, obracím se na vás o pomoc. Dneska ráno odvezla záchranná služba moji maminku, má zánět slinivky břišní, ač je abstinentka, nekuřačka, jí velmi střídmě. Největší paradox je, že na tu samou diagnozu zemřel v roce 2008 můj tatínek, který byl totéž co mamka. Prostě z ničeho nic zánět a po deseti týdnech na ARU zemřel... A já se teď děsím, že se historie opakuje.  Sanitka ji odvezla dnes v +-9.40. Prosím, jak to vidí hvězdičky? Dopadne to dobře? Nevím, jak bych to zvládla... Děkuji moc za případnou odpověď H.

Paní Heleno,
Maminka má slinvku celý život slabší,  to bude také jeden  z důvodu, proč jí málo, jídlo jí prostě až tak nechutná …
Dlouhodobé  oslabení se netýká jen slinivky,  ale všech vitálních energií.
I nyní musela mít problémy již  minimálně tří týdny.  Bezprostřední ohrožení života nevidím,  ale i do budoucna si bude muset dávat pozor.
 I když nevěřím, že všechny nemoci jsou způsobeny pouze psychicky, u vaší maminky se domnívám, že právě psychika na tom bude mít svůj velký podíl viny.  Je to vážný a vnitřně osamělý člověk.  Slinivka podobně jako ostatní žlázy souvisí s životní radostí a schopností si užívat,  a to jsou právě věcí, které neumí. Neznám vaše rodinné poměry, ale pokud žije od doby smrti manžela sama, tak je to pro ni zcela neúnosné, cítí se nešťastná, i když se možná se situací rozumem srovnala,  na určité úrovni nemá důvod tu být. .
Vaším úkolem bude vrátit jí radost života, najít důvody, pro které má smysl těšit se z každého dalšího dne. Potřebuje být obklopena blízkými  lidmi, mít kolem sebe svá dvojčata nebo nalézt nějakou novou lásku a svůj život s někým sdílet. Pak má velké šance se uzdravit. Přeji ať se Vám to podaří.
 

Vyhledávání