Zdravé dítě po několika potratech?

09.08.2012 15:29

33-letá žena ve znamení Ryb řeší své mateřství: Několikrát jsem již potratila, také v příštím roce bychom se rádi pokusili s manželem o miminko. Bude v roce 2006 příznačné období pro zdravé těhotenství v pořádku, bude-li nějaké?

Zdaleka není pravda, že by každá žena mohla mít dítě kdykoliv. Jen málokterá je tak plodná, aby se jí mohlo bez problémů narodit dítě každý rok. Potraty vždy patřily k historii lidstva a ani moderní medicína na tom nemůže nic změnit. A i když je to záležitost vždy traumatizující a bolestná, má také svůj pozitivní přínos. Protože nikdo si neváží života tolik, jako žena která dlouhodobě touží po dítěti marně, která o dítě přišla nebo ho potratila. Některé ženy mají riziko potratu dány již při narození. Bohužel teprve až se dostanou do problémů, zjišťují jak je to s jejich skutečnými možnostmi. Jak by přitom bylo pěkné, kdyby již každá mladá dívka věděla, jak je tomu s jejími možnostmi stát se matkou, kdyby znala příznivé roky pro početí a narození zdravých dětí? Pak by si mohla svůj život lépe naplánovat podle svých biologických cyklů, ne podle představ o kariéře nebo majetkových záležitostech. Škoda, že to u nás není dosud běžné, jako je to zvykem u jiných, podle nás méně civilizovaných národů ...

Ve Vašem případě bylo v uplynulých létech opravdu zvýšené riziko potratů. Řekla bych, že jste dosud neměla slušnou možnost stát se matkou. Rok 2006 je k tomu opravdu příznivější, proto se o to rozhodně pokuste. Budete mít celkově více sil, abyste vše zvládla. Nejpříhodnější termín je až na konci roku, koncem října a v listopadu. Přeji hodně úspěchů a radost z tvoření.

Vyhledávání