Zdravotní horoskop

09.08.2012 13:12

Ve zdravotních horoskopech můžeme přečíst údaje týkající se vitality člověka a jeho zdraví. Je to jakási obdoba genetických informací. Někdo se narodí s dobrým kořínkem, o své zdraví se nestará, celý život tvrdě pracuje, pije, kouří  dožije se v pohodě devadesátky. Jiný je zase churavý od peřinky, šetří se, drží diety, bere nejrůznější léky a přes veškerou péči lékařů se nedočká důchodového věku. Většina z nás je ale někde uprostřed. Máme dispozice k různým nemocem, ale když se budeme trošku snažit, můžeme se jim vyhnout nebo je zmírnit.

A v tom nám může pomoci právě astrologie. Vymezuje dispozice k onemocněním, upozorňuje na slabší zóny nebo možnou disfunkci orgánů. Neznamená to ale, že člověk musí nutně touto nemocí trpět, jen že k ní má sklony. Proto má také smysl o tělo preventivně pečovat.

Na psychické úrovni souvisí dispozice k onemocněním s určitým typem chování nebo prožívání. Fyzické tělo a duševní stav si můžeme představit jako spojené nádoby. Jestliže jsme dlouhodobě ve stresu, nešťastní nebo frustrovaní, pak i tělo snadněji podlehne nemoci. Stejně tak pokud je nemocné tělo a máme třeba bolesti, patrně nám nebude do smíchu. V horoskopu nás například Mars ve znamení Raka může varovat před zadržováním hněvu a negativních emocí, což může na fyzické úrovni vést ke zvýšené žaludeční kyselosti a následně riziku žaludečních vředů. Pochopením a změnou životních postojů můžeme vylepšit své zdraví a předejít nemocem.

Z východní medicíny zná asi každý pojem biologické hodiny, kdy se po dvou hodinách střídá orgán, jež je na vrcholu činnosti. Existují však i astrologické hodiny, které vymezují biologické křivky pro jednotlivé orgány. Jsou složitější, protože je jich pro každý orgán několik, nezávislých na sobě a s různou délkou cyklu. Můžeme je však přesně časově vymezit a popsat jejich význam. To má opět svůj smysl pro prevenci. V období jejich minima omezíme zátěž a orgán budeme posilovat. V maximech si můžeme směle naplánovat i náročnější úkoly a počítat s dobrou fyzickou kondicí.

Podobně je to při výpočtu rizikových období pro úrazy. Zlomit si nohu nebo havarovat s autem nemůžeme v libovolný den, může se to přihodit pouze ve vymezené roky a určité dny. Pokud jsme schopni naslouchat, pak se v tato období rizikovým aktivitám vyhneme a zvýšíme pozornost a opatrnost. Můžeme třeba také preventivně posilovat kostru a tím riziko eliminovat.

Z horoskopu se dá vyčíst i citlivost na jednotlivé druhy léčby, zda se pro nás hodí razantnější alopatické léky nebo zda bychom měli raději zvolit jiný způsob, jako je třeba fytoterapie, reflexní masáže, homeopatie či etikoterapie. To je možné jak celkově, tak pro dané orgány a čas.

Astrologie pomáhá také najít vhodná období pro podání léku, aby došlo rychle k uzdravení. V homeopatii pomůže výběrem vhodného termínu někdy eliminovat riziko zhoršení. Neměli bychom ani promeškat období, kdy preventivní zákroky budou účinnější nebo kdy se tělo může i samovolně uzdravit.

Vyhledávání