Životní zkouška

25.12.2012 23:08

Jsem nyní v situaci, která je pro celou naši rodinu velmi náročná a bolestná. Můj manžel se letos v lednu, krátce před narozením našeho třetího dítěte, odstěhoval k milence, provdané za jiného muže, se kterou má prý dvouletou dceru a několik let žil prý dvojí život.  Manžela miluji, naše děti k němu mají rovněž silné citové pouto, pro nás všechny byl jeho krok obrovským překvapením a velmi si přejeme zachovat rodinu pohromadě. Žádné závažné problémy v manželství jsme neměli, po pravdě manželovo jednání nechápu a tak nějak se všichni "točíme" ve víru událostí. Ať se kolem nás ale děje cokoli a lidem v mém okolí můj postoj přijde nepochopitelný, jsem neochvějně přesvědčená o šťastném konci pro naši rodinu, že se jedná jen o nějakou "životní zkoušku". Zdá se mi, že manžel hodně jedná pod vlivem milenky.


Horoskop váš i i vašeho manžela jsou pěkně sladěné, máte jednotné energie, a tak je jasné, že jste si mohli rozumět. Vaše manželství však bylo idylické jen z vašeho pohledu.

Jste hodná a obětavá žena a věřím, že se dokážete pro druhé tzn. zejména pro manžela a pro děti hodně udělat.  Při dvou dětech, které jste  spolu vychovávali,  je jasné, že vám ani moc času nezbývalo. Váš vrozený postoj k životu je upřednostňovat práci a povinnosti před zábavou a i ve vašem vztahu jste se mohla více soustředit na to, co je důležité  před tím, co je příjemné a krásné. Mohla jste tedy často dávat přednost domácnosti, starosti o děti a jiným povinnostem před pěknými chvílemi s manželem.

Váš manžel je ale nastaven jinak.  Přestože je Rak a  rodinu jistě chtěl, jeho  prioritou je spíše krásný a pohodový vztah s důvěrnými chvílemi, ve kterých je tu především  jeden pro druhého.

Ve vztahu se o vás mohl částečně opírat, ale současně vás mohl vnímat jako silnějšího člověka, který ho  až příliš usměrňuje, podobně jako vidíme a respektujeme rodiče.

Navíc jste poměrně energická a aktivní či můžete někdy reagovat  přímočarým až mužským způsobem, zvláště pokud vám o něco jde. To ovšem u mužů nevyvolává pocit pohody, ani potřebu ženu chránit nebo jí pomáhat. Pokud by tento vztah měl v budoucnu fungovat, je nutné začít se chovat jako křehká žena, aby on měl šanci cítít se vedle  vás silnějším.

 

Žena, kterou potkal,  je ale zcela jiná! Je známá a úspěšná, preferuje kariéru, což lépe odpovídá modelu ženy, po které touží. Na rozdíl od vás kvůli  dítěti nezanechala zcela  své práce. Je ostatně jasné, že pokud má někdo peníze a jedno dítě, snadno si dokáže zařídit třeba hlídání.

Dále má velké srdce a je podobně jako on velmi citová, své projevy citů a náklonnosti může někdy i přehánět.   Dokáže si užívat všeho krásného a příjemného, jistě věnuje dostatek  času a peněz, aby dobře vypadala a pořídila si pro sebe jen to nejlepší, což ji v očích mužů dělá ještě cennější a žádanější.

Představte si dilema, které váš manžel řešil:

- pokračovat v životě po vašem boku, se všemi dětmi, které vyžadují neustálou péči, které mohou být někdy hlučné, se starosti a odpovědností. které jste po něm vyžadovala a občasnou vaši podrážděnost

- nebo zvolit atraktivní a úspěšnou milenku, která je na něj milá, užívá si romantických večeři, má  ráda snídani do postele, ráda s ním chodí do společnosti,  kde ho hrdě  představuje jako svého partnera?

Zamyslete se, jak často jste trávila svůj večer pouze s manželem? Kolikrát jste spolu za poslední léta byli jen sami dva v restauraci nebo na koncertě? Kolik večerů v týdnu jste měla několik hodin čas jen pro něj v tom nejpříjemnějším slova smyslu, bez denních starostí a povinností?

Neberte to ode mne jako výčitky,  snažím se vám jen přiblížit, jaké může mít on představy o partnerství. …

Ráda bych vám napsala,  že máte šanci vše vrátit, protože muž by měl patřit ke svým třem dětem. Bohužel vám to nemohu slíbit, protože konstelace nevylučují ani rozvod. Máte jedinou šanci, souhlas k rozvodu zatím oddalovat a vyčkat, až jeho atraktivní milenka ukáže i své horší stránky. Těmi může být  např. její nepořádnost,  nadměrné výdaje za oblečení a šperky nebo hlučná scéna, pokud nebude někdy po jejím.

V nejbližším půl roce a možná dokonce více než rok může být přitom jejich vztah ještě idylický.  Během dvou dalších let ale nevylučuji, že se vzájemně odcizí a váš manžel pochopí, kde by mělo být jeho místo.

 

 

Vyhledávání