Zkrocení tygra

09.08.2012 14:40

Jsme spolu s přítelem 4 roky, z toho 3 a půl roku spolu bydlíme, oba jsme vysokoškoláci. Myslím, že máme velmi pevný vztah, co se týče citu a vzájemné lásky. Za ty čtyři roky jsme se naučili v mnohém vzájemné toleranci a respektu. Jsme oba choleričtí, výbušní, ale myslím, že se máme tak rádi, že chceme být stále spolu a když se rozejdeme, být sám ani jednoho nebaví.

Již dlouhou dobu se trápím tím, že příteli nedůvěřuji pokud jde o jiné slečny. Nedůvěra je zapříčiněna jeho jednorázovou nevěrou, když asi před 2 lety si vyzkoušel jak vypadá swingers party, samozřejmě beze mě. Rozešli jsme se, ale za 2 měsíce jsem se k němu vrátila. Vysvětloval, že to bylo pouze chuť vyzkoušet to a že se mnou by žárlil. Nevěru jsem mu neodpustila, ale naučila se s ní žít. Přítel přede mnou měl hodně žen, vím, že se mu slečny líbí a přitahují ho. Nedůvěřuji mu, podezírám ho, že mi je nevěrný nebo že má chuť vyzkoušet si sex s jinou. Od té doby mi myslím nevěrný nebyl, ale vím, že občas prohlíží na internetu erotické stránky, na ulici se po pěkné slečně ohlédne, vlastně nejen na ulici ale i v sauně nebo na naturistické pláži, kam tak rád chodí a myslím, že se na internetu občas seznamoval i s nějakou cizinkou, tvrdil mi, že jen za účelem komunikace v cizím jazyce.

Určitě vím, že mě má rád a že se se mnou nechce rozejít, často mluví o společné budoucnosti, o miminku.. Hezky se to poslouchá, protože ho mám stále moc ráda, ale ty pochybnosti a nedůvěra v něj jsou příšerné, brání mi být šťastná a myslet na růžovou budoucnost. Nevím zda jen přehnaně žárlím a vše moc řeším. Jinak v sexu si rozumíme, je pravda že přítel je v sexu otevřenější experimentům. Četla jsem, že štír má chuť na dobrodružství, že má jakousi masku, je pro něj typická přetvářka.. To je přesně to, co mě trápí, mám pocit, že je to typické na mého přítele. Nevím, myslíte si, že to mám přestat řešit, netrápit tím, na nač myslí, když je sám, třeba v sauně.. nebo vztah definitivně ukončit?


Na počátku této odpovědi chci zdůraznit, že sama jsem poměrně konzervativní člověk, který si cení a požaduje věrnost a stálost vztahů. Po přečtení toto věty většině mužů, kteří omylem zabloudili na mé stránky, poklesne čelist a znechuceně kliknou jinam, což možná nebude od věci, protože moje slova v této odpovědi jsou určena především ženám.

Touha po pestrosti v sexu je dána v přírodě přirozeně všem samcům. U většiny živočichů ji tolerujeme a nepodivujeme se nad ní. Jedině u lidí je z důvodů ochrany rodiny považována za nežádoucí. Existuje mnoho žen, které pro zachování rodiny přivírají oči nad nevěrou partnera. Jsou však i takové, které ji dokonce s úlevou vítají, zejména pokud má jejich partner nepřiměřené sexuální požadavky a sami mají k sexu spíše odmítavý postoj. Sexuální věrnost je proto jen věcí vzájemné domluvy a individuální představy člověka.

Slečno Veroniko, Vy jste opravdu v lásce stálejší a potřebujete pevný vztah, založený na stálosti, blízkosti, fyzické přítomnosti partnera. Máte sklon si ho přisvojovat a do jisté míry i vlastnit. Váš přítel je naproti tomu mnohem otevřenější experimentům, potřebuje zažívat nové věci, objevovat nepoznané. Naproti tomu v citové oblasti potřebuje stálost, zázemí. Jistotu, že Vám nebude nevěrný, mít nebudete nikdy. Můžete se však téměř spolehnout na to, že Vás přitom nepřestane mít rád a že jeho úlety pro něj nebudou důležité.

Otázka tedy spočívá v tom, proč ho milujete a co vše jste ochotna tolerovat. Jistě ho máte ráda pro mnoho osobních vlastností, jako je velká míra nezávislosti, tolerance, atraktivita, nadhled, i pro intenzivní zaujetí, se kterým přistupuje k životu. Kdyby měl jednu nohu kratší nebo zelený jazyk, patrně by jste to nepovažovala za nepřekonatelný problém. Vaše vzájemná přitažlivost je dána právě rozdíly mezi vámi a napětím, které vyvolávají.

Můžete si najít vhodnějšího partnera, třeba domácký typ muže ve znamení Raka, který se bude motat u plotny a opečovávat Vás. Když vhodně vyberete, nenapadne ho o nevěře ani snít, natožpak se k ní odhodlat! Položte si ale otázku: Bude Vás takový muž také přitahovat? Bude pro Vás stejně žádoucí jako ten současný partner? Pokud nesnesete ani pomyšlení na nevěru muže, rozejděte se s ním, protože by Váš budoucí život byl naplněn neustálými obavami a žárlivostí.

Pokud však člověka dokážete brát jako komplexní bytost, která má své kladné i a záporné stránky, mezi které riziko nevěry patří, můžete o společném životě uvažovat. Život s ním pak může být vzrušující dobrodružství, nebezpečná hra, při které se snažíte ochočit a zkrotit divokou šelmu. Váš přítel se takové hry velmi rád zúčastní! Pořiďte si bičík a efektní artistické oblečení! Navnaďte ho sama na nezvyklé sexuální praktiky, o kterých se dosud ani neodvažoval s Vámi snít. Dopřejte mu časté změny, buďte nepředvídatelná, záhadná, smyslná a nezkrotná! Dopřejte mu sex ne v míře, jakou on sám požaduje, ale ve dvojnásobné. Jindy ho naopak napínejte a burcujte jeho touhu až na hranici únosnosti. Myslíte, že se pak bude ještě dívat po jiných ženách? Možná že ano, možná… Nečekejte, že při této hře neutrpíte jediné škrábnutí! Oba můžete časem slevit ze svých představ o partnerské věrnosti a volnosti, sejít se uprostřed cesty a vypít pohár smíření. Rozhodnutí je na Vás.
Je tu však i karmické hledisko problému, které ukazuje, že by jste se patrně do podobné (jistě ne stejné) situace dostala i s jiným mužem.

Vyhledávání